American Discovery Trail wandelen (ADT)

Voor wie echt het avontuur wil aangaan en Amerika wil leren kennen is de American Discovery Trail de meest uitgelezen manier om veel van het land te zien. American Discovery Trail wandelenDaarvoor moet je wel over een goede conditie beschikken, want de route die loopt over wegen en wandelpaden, is uitsluitend te voet, per fiets of te paard af te leggen. De American Discovery Trail start op het Delmarva schiereiland aan de oostkust en eindigt in Californië aan de westkust van de VS. Een deel van de route zijn er twee opties, een noordelijke en een zuidelijke route. De totale lengte, dus inclusief de twee routes waar de Trail een dubbele route kent, bedraagt bijna 11.000 kilometer.

Begin- en eindpunt van de wandeltocht ADT

Natuurlijk staat het een ieder vrij om de route te lopen op de manier zoals hij wil. Maar de die-hard hikers houden zich graag aan tradities en zij starten en finishen dus in de plaatsen die officieel genoemd worden als begin- en eindpunt van de American Discovery Trail. Het officiële beginpunt van de wandelroute is Cape Henlopen State Park in Delaware. De officiële eindbestemming van de wandelars is Limantour Beach, Point Reyes in Californië. Natuurlijk kun je de route ook in omgekeerde richting lopen, maar daar wordt meestal niet voor gekozen vanwege het klimaat.

Een trektocht door 15 staten

American Discovery wandeltocht (ADT)De American Discovery Trail doorkruist 15 staten, plus het district Columbia. De staten waar de route doorheen loopt zijn Delaware, Maryland, West-Virginia, Ohio, Indiana, Illinois, Kentucky, Iowa, Missouri, Nebraska, Kansas, Colorado, Utah, Nevada en heeft als eindbestemming Californië. Er is een deel van de route waar je een keuze kunt c.q. moet maken door welke staten je reist. Je kiest de noordelijke route door Indiana, Iowa en Nebraska of de zuidelijke route door Kentucky, Missouri en Kansas.

Records gevestigd op de American Discovery Trail

De wandelroute van de American Discovery Trail leent zich natuurlijk bij uitstek voor een recordpoging. Een stel uit New Hampshire waren de eersten die backpackend de gehele route aflegden. Ze deden er twee jaar over en ‘finishten” in 2003. Een echtpaar uit Californië slaagde er als eerste in om de gehele route in een continue wandeling af te leggen. Ze liepen gemiddeld 35 kilometer per dag. Hun reis begon op 27 februari 2005 vanuit Delaware en ze arriveerden op 15 oktober in Californië. Zij legden ruim 5000 kilometer af en liepen dus maar één deel van het gedeelte waar de route een dubbel parcours heeft. Op 17 juni 2007 vertrok Mike “Lion King”Daniel voor zijn American Discovery Trail. Hij liep wel de gehele route, dus zowel de noordelijke als de zuidelijke sectie, en arriveerde op 5 november 2008 in Californië.

De route is niet overal aangegeven

Als je overweegt om de American Discovery Trail te gaan lopen, moet je er rekening mee houden dat de route niet overal met borden is aangegeven. Hiervoor moet namelijk toestemming worden gegeven door de staten waar de route doorheen loopt en dat is nog niet overal gebeurd. Op plaatsen waar wel toestemming kwam staat de route op borden aangegeven. Waar dat nog niet zo is zul je het moeten doen met de geschreven routebeschrijving die verkrijgbaar is. Het streven is om de route ooit helemaal bewegwijzerd te krijgen, maar dit is dus afhankelijk van derden. Je kunt op de officiële website van de American Discovery Trail de complete route downloaden als PDF bestand. Als je een GPS bij je hebt kun je de benodigde data voor de route downloaden.

Wat zijn de overnachtings mogelijkheden tijdens de ADT?

Op de route van de American Discovery Trail vind je vele motels, hotels en bed & breakfasts. Als je een tent meeneemt tijdens je trektocht kun je ook op diverse campingplaatsen overnachten, meestal zijn deze niet gratis. Maar als je de tocht gaat maken is het raadzaam er rekening mee te houden dat je soms creatief moet zijn bij het vinden van een overnachtingsplek. Soms lukt het om een nachtje te kamperen op privé terrein van huizen waar wandelaars langs kwamen. Er wordt wel gewaarschuwd dat je nooit zomaar ergens je tent kunt opslaan, vraag altijd toestemming aan de eigenaar van het terrein of je er mag overnachten.

De ADT per fiets of te paard

Je kunt de American Discovery Trail ook per fiets afleggen, al zul je dan voor sommige delen van het traject een alternatieve route moeten volgen. Sommige delen van de wandelroute zijn simpelweg te oneffen, stijl of rotsachtig om per fiets af te leggen. Als je overweegt om de route per fiets af te leggen dan is een mountainbike zeer aan te bevelen, omdat meerdere delen van de route niet geschikt zijn voor een gewone fiets. Het is in principe mogelijk om de gehele route te paard af te leggen, al zijn sommige delen van het traject verboden voor ruiters en zul je dus een alternatieve route moeten kiezen. De organisatie omschrijft het afleggen van de American Discovery Trail te paard op dit moment als een “logistieke uitdaging”. Er wordt gewerkt aan een complete route van kust tot kust die te paard kan worden afgelegd maar deze is op dit moment nog niet beschikbaar.

Moet je je van tevoren ergens aanmelden als je de tocht wilt gaan doen?

Omdat de meeste van de wegen en paden die in de American Discovery Trail zijn opgenomen openbare weg zijn, is het in principe niet nodig om je vooraf te melden of in te schrijven als je aan de tocht gaat beginnen. Maar er zijn wel bepaalde staten in het westen, waar je voor het lopen van bepaalde trajecten vooraf moet worden aangemeld. Daar zijn speciale aanmeldingspunten voor. Soms is het verstandig om aan de lokale autoriteiten te melden dat je bezig bent met een trektocht en dat je dus gebruik zult maken van bepaalde routes. De organisatie van de ADT stelt het daarnaast zeer op prijs wanneer hikers onderweg problemen ondervinden, of bij voorbeeld overnachtinglocaties tegenkomen die gesloten zijn, dit te melden zodat de informatie voor de wandelaars kan worden aangepast.

klik hier voor de Officiële website

Wil je meer wandelen?