Appalachian Trail Wandeltocht

In Amerika vind je een aantal legendarische wandelroutes. De bekendste is ongetwijfeld de American Discovery Trail, een wandelpad dat loopt van de Oostkust naar de westkust. Maar er zijn meer van dit soort “Trails” en de Appalachian Trail is er daar één van. Appalachian trail wandeltochtDeze wandelroute is 2175 miles (zo’n 3500 kilometer) lang en bevindt zich zoals de naam al aangeeft in de Appalachian Mountains. De wandeling begint bij Springer Mountain in de staat Georgia en eindigt bij de Mount Katahdin in de staat Maine. Tijdens de wandeling doorkruis je de staten Georgia, North Carolina, Tennessee, Virginia, West Virginia, Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts , Vermont en New Hampshire met als eindbestemming het eiland Maine.

Benton MacKaye, de bedenker van de Appalachian Trail

Bosbouwkundige Benton MacKaye bedacht in 1921 het idee om een wandelroute uit te stippelen. Deze route moest boerderijen en kampeerplaatsen met elkaar verbinden zodat de wandelaars daar konden overnachten. Het idee achter de wandelroute was dat hij mensen die in de steden woonden kennis te laten maken met het platteland en de natuur. Appalachian Trail highlightsEen publicatie over zijn plan in de New York Evening Post trok de aandacht van de Palisades Interstate Park Commission. Het uiteindelijke resultaat was dat op 7 oktober 1923 het eerste deel van de Appalachian Trail werd geopend tussen Bear Mountain en, via het Harriman State Park naar de plaats Arden.

Vele duizenden wandelaars per jaar

Ieder jaar bezoeken meer dan twee miljoen hikers de Appalachian Trail. De meesten leggen een deel van de route af, velen komen ieder jaar terug om een nieuw stuk te ontdekken. Gemiddeld leggen ruim 2500 wandelaars per jaar het gehele traject van de wandelroute in één jaar af. Het aanleggen van de Appalachian Trail duurde ruim 14 jaar, en nog steeds wordt de route regelmatig aangepast op kleinere trajecten. Als je de route gaat lopen kun je bij de overkoepelende organisatie, de Appalachian Trail Conservancy, de actuele route krijgen, of je vindt hem op hun officiële website.

Flora en fauna onderweg

appalachian trailAls je de Appalachian Trail gaat lopen, kom je een grote verscheidenheid aan planten tegen. Omdat de route van zuid naar noord loopt, verandert het klimaat en daardoor ook de begroeiing. Je vindt een grote verscheidenheid aan planten en ook bomen zoals eikenbossen, en verder richting Vermont bossen met esdoorns, beuken en berken. Het grootste zoogdier dat je tijdens je wandeling kunt tegenkomen is de zwarte beer, hoewel deze zich normaal gesproken niet in de buurt van menen ophoudt. Ook diverse soorten slangen bevolken het gebied waar de wandeling doorheen loopt. Omdat je in de natuur loopt, is er geen ontkomen aan insecten, waarbij teken, musquito’s en zwarte vliegen een plaag kunnen zijn.

Waarschuwing voor tekenbeten

Niet alleen in Nederland, maar ook in Amerika rukt de teek op en wordt er gewaarschuwd voor de risico’s van tekenbeten. Deze dieren kunnen namelijk de voor mensen zeer vervelend Ziekte van Lyme overbrengen. Op de website van de Appalachian Trail vind je om die reden een uitgebreide video waarin wandelaars worden geïnformeerd over maatregelen die zij moeten nemen om een beet van een teek te voorkomen, bijvoorbeeld door benen en armen tijdens het wandelen met kleding te bedekken. In de video wordt uitgebreid ingegaan op manieren om een tekenbeet te voorkomen en wat te doen als je toch wordt gebeten.

 

voor nog meer informatie:
Appalachian Trail officiele website

Wandel nog meer in Amerika