Labor Day: Een feestelijke afsluiting van de zomer

Elk jaar wordt op Labor Day de prestaties van arbeiders gevierd. Dit is altijd de eerste maandag in september. Het initiatief voor het feestdag kwam van het Central Labor Union, en is in het leven geroepen om handels- en arbeidsorganisaties te eren. Arbeiders worden in het zonnetje gezet voor de bijdrage die zij leveren aan de economie en samenleving in Amerika.

De eerste parade was op 5 september 1988 in New York. Labor Day was toen nog geen nationale feestdag. De reden waarom deze feestdag op 5 september wordt gevierd is omdat er geen feestdagen vielen tussen Independence Day (4 juli) en Thanksgiving Day (24 november). Men vond dit erg lang. Reden genoeg voor de Amerikanen deze feestdag op 5 september te vieren.

Oorsprong Labor Day

Labor day feestdagEr zijn twijfels wie Labor Day als eerst introduceerde. Was het nu Peter J. McGuire, de Timmerman of Matthew Maguire, de machinist. Documenten laten zien dat Peter J. McGuire, toenmalige generale secretaris van de federatie van Timmermannen, een voorstel heeft gedaan om timmermannen te eren. En dus ging men ervan uit dat hij de oprichter van Labor Day is geweest.

Echter, velen zijn het niet met deze conclusie eens. Zij geloven stellig dat Matthew Maguire, voormalig secretaris van de associatie van Machinisten in Paterson, de oprichter is geweest. Hij zou de feestdag in 1882 hebben voorgesteld toen hij, als secretaris in the Central of Labor Union in New York, werkte. Omdat het uiteindelijk is het Central of Labor Union is geweest die een voorstel tot Labor Day indiende en ook een comité samenstelde om de eerste demonstratie en picknick op Labor Day een feit te maken.

Chaos

Labor Day wordt ter ere van de arbeiders gevierd. En, je raad het al… gemeentelijke instanties, scholen, publieke organisaties en zelfs de meeste bedrijven zijn gesloten. Vaak zijn de diensten van het openbaar vervoer ook ontregelt waardoor er een chaos op straat kan ontstaan met als gevolg lange files uiteraard.

Bucketlist

Als je de eerste maandag van september in Amerika bent, moet je Labor Day uiteraard meemaken. En vergeet je bucketlist niet mee te nemen. Labor Day wordt namelijk gevierd als een soort afsluiting van de zomer. Zijn er nog dingen die je had willen doen? Dan is nu de gelegenheid om die leuke trips te maken of feestjes te vieren ter ere van deze dag. Of sluit de zomer feestelijk af door je laatste wilde haren, deze zomer, kwijt te raken. De meeste teams van het American Football starten deze dag het seizoen.

Niek Hindriks