Kaart Amerika

Bekijk hieronder de kaart van Amerika.

[google_maps id=”3983″]

Kaart Amerika

Op de bovenstaande kaart van Amerika kan je eenvoudig alle steden en de ligging van de staten ontdekken, Enkele staten zoals Californië of Florida zijn goed zichtbaar.
Door gebruik te maken van de verschillende opties kun je ook nog het terrein veranderen zo zie je eenvoudig de woestijnen op de kaart van Amerika. Deze kaart van Amerika geeft een goede weergaven van wegen, bergen, kustgebieden en nationale parken of natuurparken. Je kunt de kaart van Amerika eenvoudig uitbreiden met recent weer en/of verkeer.

Bent u opzoek naar een papieren kaart?  Deze zijn eenvoudig online te bestellen.

Favoriete kaarten die wij altijd bij ons hebben en online zijn te bestellen:

 

De historie van de kaart van Amerika

Sinds de ontdekking van Amerika door Columbus in 1492 zijn er vele kaarten van “de nieuwe wereld” gemaakt. Aanvankelijk zeer primitief, maar in de loop der eeuwen werden de kaarten gedetailleerder en beter. Er werden steeds meer gebieden ontdekt en voorzien van een naam. Zo kon er een steeds betere kaart van Noord Amerika, de latere Verenigde Staten, worden gemaakt. De kaarten van Noord Amerika vanaf de 19e eeuw lijken nog het meeste op de kaarten die tegenwoordig worden gebruikt. In de VS wordt vaak een kaart gebruikt waar het werelddeel Amerika in het midden ligt. In Europa gebruikt men doorgaans een kaart waar Europa in het midden ligt. Dit wordt gedaan voor de duidelijkheid, zo kunnen bij voorbeeld kinderen goed leren welke werelddelen ten oosten en ten westen van hun eigen land liggen. Voor veel Amerikanen is Europa hetzelfde als voor ons de VS, ze weten waar het ligt maar de onderlinge staten zijn vaak onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *