New York staat bezienswaardigheden

New York, afkorting NY, is de naam van een van de Staten van de Verenigde Staten en tegelijk de naam van de grootste stad die in deze Staat ligt. New York City is overigens niet de hoofdstad van de Staat New York, dat is namelijk Albany. De bijnaam van New York is “the Empire State”. De Staat grenst onder andere aan Canada.

New York City

De belangrijkste bezienswaardigheden van de Staat New York is uiteraard New York City, ook wel “the Big Apple” genoemd. New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en tevens een van de grootste en belangrijkste steden ter wereld. De stad heeft 9,5 miljoen inwoners en bestaat uit vijf stadsdelen, namelijk Manhattan, Brooklyn, the Bronx, Staten Island en Queens. Manhattan is het centrum van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden van New York zijn het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building en Wall Street. Verder kan je er een aantal parken, waaronder het beroemde Central Park, bezoeken. Uiteraard zijn er in New York ook vele culturele uitstapjes mogelijk. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Broadway of het Metropolitan Museum of Art.

Bezienswaardigheden New York staat

Bezienswaardigheden new york city staat!

  • New York city
  • Ellis islands
  • Niagara waterfalls
  • Coney Island
  • WhiteFace mountain

Activiteiten in New York staat bezienswaardigheden

Vakantie naar New York

De staat New York ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten. De grootste stad is het gelijknamige New York (City). Dit is tevens ook de grootste stad van de hele VS. In de 17e eeuw heette New York korte tijd Nieuw Amsterdam, het werd door Nederlandse ontdekkingsreizigers gekoloniseerd. Maar al snel namen de Britten het gezag over en werd de plaats omgedoopt in New York. In New York vind je natuurlijk het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building. Ook wereldberoemd is Central Park, het enorme stadspark waar legendarische concerten werden gegeven, onder andere door het duo Simon & Garfunkel. Verder vind je in New York City het handelscentrum Wall Street waar de belangrijkste beurzen van de VS worden bijgehouden. Broadway, bekend vanwege de musicals die er worden opgevoerd, is eveneens in New York te vinden. In de staat New York bevinden zich ook de wereldberoemde Niagara watervallen.

Klimaat in de staat New York

De zomers in New York zijn over het algemeen warm en vochtig. De winters zijn meestal koud, maar dankzij het zeeklimaat minder koud dan in het binnenland. Hogere temperaturen komen net boven het vriespunt uit en de lagere temperaturen er net onder.

Kaart van New York staat

new york staat kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *