KOA Kampgrounds of America

KOA – Kampgrounds of America is één van de grootste organisaties als het gaat om campings, KOA bezit momenteel bijna 500 kampeergronden in geheel Amerika.
KOA is opgericht in 1962 in Billings, Montana. Het doel was het aanbieden van een gemakkelijke plek om te overnachten met hete douches, toiletten en een kleine winkel. KOA is groot geworden door te luisteren naar de wensen van de bezoekers van de camping, met de ideeën van de reizigers is het netwerk van KOA uitgebreid in Amerika met tot dusverre bijna 500 kampeerplekken in geheel Amerika. KOA Kamgrounds zijn ideale plekken voor de camper reizigers, op iedere KOA camping zijn veel Camper faciliteiten en plekken te vinden. Hiernaast beschikt de KOA over een 600 punten inspectie systeem, iedere KOA wordt door andere KOA eigenaren geïnspecteerd op 600 cruciale punten, dit noemen ze het 600-point inspection system. Tevens vinden er geregeld uitwisselingen plaats tussen KOA eigenaren, zo leren ze andere campings kennen en doen ze nieuwe ideeen op. Op een KOA is plek voor Tenten, Rv’s en motorhomes. Hiernaast beschikken KOA’s vaak over Kabins en lodges, dit zijn vaste huisjes om in te overnachten.

Waarom een KOA?

Wanneer u reist met een camper is kamperen op een KOA camping erg prettig, alle faciliteiten zijn aangepast op het herbergen van Motorhomes, RV’s en/of Campers. Zo beschikt iedere plek over een aantal standaarden welke op iedere KOA het zelfde zullen zijn. Iedere plek beschikt over een Grey en Black water loos put, vers water en elektriciteit. Tevens is er een picknick bank en een vuurkorf te vinden. Op sommige KOA’s is een zwembad aanwezig wat op sommige locaties in Amerika een waardevolle toevoeging kan zijn.

Hiernaast bieden de KOA’s een aantal andere standaarden zoals;

 • Warme en koude douches
 • Was en Droog gelegenheden
 • Speelhok
 • Winkeltje
 • Ice Cream social Daily
 • Pancake breakfast Daily

Op veel KOA’s is tegenwoordig een zwembad aanwezig. Echter niet op alle KOA’s, bekijk de aanwezigheid van deze campings op de pagina van KOA!

Tevens is er op een groot aantal KOA’s tegenwoordig wireless internet beschikbaar, soms gratis, soms met een abonnement welke voor alle KOA’s geldig is. Kortom naast de traditionele State, National en overige campgrounds is in Amerika KOA erg bekend, het is een bekend fenomeen en je bent gewenst aan een standaard luxe die geboden wordt.

Als vakantieganger zult u zien dat een KOA een echt Amerikaans concept is, u zult dus veel Happy Faces zien!

 

Tips

 • Een KOA discount card en ontvang tot 20% korting op een overnachting bij KOA
 • KOA in een populair gebied kunt u het beste van te voren reserveren.
 • Vergeet s’ochtends niet het Pancake ontbijt (4 a 5 dollar) over te slaan met gratis koffie!
 • Iedere avond een Social Icecream met het KOA personeel
 • Gebruik de KOA fuel calculator om te kijken wat benzine kost in Amerika!

KOA Campinggids / KOA kortingskaart / KOA reserveren

KOA staat voor Kampgrounds of America. Het zijn goed ingerichte kampeerplaatsen voor campers en andere gemotoriseerde “homes”. In de KOA campinggids kun je voordat je vertrekt naar de VS zien welke KOA’s in de buurt zijn van je verblijfplaats of langs de route als je een rondreis gaat maken. Sommige van deze kampgrounds zijn erg populair. Wil je er een plekje hebben dan is vooraf reserveren aan te raden.

KOA kortingskaart

Met de KOA discount pass krijg je een aantrekkelijke korting op de prijs van een KOA. Met deze kaart krijg je de korting bij alle aangesloten campings. Als je gaat rondtrekken in de VS dan is de kortingkaart een aanrader. Hiermee kun je namelijk flink op de kosten van het stageld voor je camper besparen. De aanbeveling om populaire KOA’s vooraf te reserveren blijft ook nu onverkort van toepassing. Het zou immers een flinke tegenvaller zijn als je na een lange dag reizen aankomt en blijkt dat er geen plaats is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *