Acadia National Park

Het Acadia National Park, in het zuidoosten van de staat Maine in Amerika, ligt voor het grootste gedeelte op Mount Desert Island aan de Atlantische Oceaan. Het park bestaat uit een diversiteit aan natuur: bossen, bergen, meren, zee en stranden

Acadia National Park
Acadia:Bass Harbor LIght House by ApproachingLight, on Flickr

Het Acadia National Park werd in 1919 onder de naam Lafayette National Park opgericht en beslaat een oppervlakte van zo’n 190 km2.

Bezienswaardigheden Acadia National Park

Stranden

De vele ganieten rotskliffen aan de kust geven spectaculaire uitzichten over de Atlantische Oceaan, de vele baaien en de omringende eilandjes. Een van de beroemdste badplaatsen is Southwest Harbour. Hier worden veel Amerikanen, inclusief de jet set, in de zomer graag gezien om, onder meer, te genieten van de haven die dan vol ligt met mooie jachten.

Bossen en meren om Acadia National Park

Ook de binnenlanden van het park bieden een keur aan schoonheid. In het Acadia National Park komen meer dan 1100 verschillende soorten bomen en planten voor. In de bossen leven dieren als zwarte beren, lynxen, vossen, elanden, bevers en eekhoorns, wat slechts een kleine greep is uit de wel 40 zoogdieren die er voorkomen.

De vele meertjes in het park geven je de mogelijkheid om per kano het rijke waterleven te ontdekken. Jordan Pond, dat volledig ligt ingesloten tussen de bergen, is een van de mooiste meren.

Activiteiten in Acadia National Park

:

Vervoer

Een lang bestaande traditie in het Acadia National Park is een sightseeing tocht met paard en wagen, maar ook zijn veel wegen per auto begaanbaar. Een shuttle bus service brengt je met 8 verschillende routes langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Ook zijn er genoeg fietspaden aangelegd om de omgeving tot je te nemen. Veel bezoekers maken daarnaast gebruik van de verscheidene wandelroutes die in het park zijn uitgestippeld.

Wat nog meer te doen in Acadia National Park

Met zo veel kliffen zijn rotsbeklimmingen een populaire sport in het Acadia National Park. In de winter worden diverse delen van het park opengesteld voor wintersportactiviteiten als skiën en ‘snowshoeing’.

 

[google_maps id=”3983″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *