American Samoa National Park bezienswaardigheden

Het National Park of American Samoa ligt in het Amerikaanse territorium van Amerikaans Samoa en strekt zich over drie eilanden uit: Tutuila, Ofu en Ta’u.

Het National Park of American Samoa werd in 1988 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 36 km2, waarvan 10 km2 onder water.

Bezienswaardigheden van het National Park of American Samoa

Tutuila

Ten noorden van Pago Pago Bay herbergt dit deel van het park vulkanische bergruggen met tropische planten- en bomengroei. Voor de kust ligt Pola Island, een rotsachtig eilandje. Een van de grote bezienswaardigheden is het uitzicht op Vatia Village, dat precies ingeklemd ligt tussen twee vulkaantoppen. Een beklimming van de Mount Alava is de moeite waard, heen en terug is de afstand 10 kilometer, wat binnen zo’n 5 uur gedaan moet kunnen zijn.

Activiteiten in American Samoa National Park bezienswaardigheden

Ta’u

Ongeveer de helft van het eiland behoort tot het National Park of American Samoa. Hier ligt Lata Mountain met de top op 966 meter en begroeid met tropisch regenwoud. De koraalriffen voor de kust horen ook bij het park. De oude heilige plaats Saua is een visite waard om de geboorteplaats van het Polynesische volk te ontdekken.

Ofu

Het eiland Ofu beslaat met zijn 1 km2 oppervlakte het kleinste gebied van het park. Dit is een van de allermooiste eilanden van de Stille Zuidzee, met hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en prachtige koralen voor de kust.

Fauna

CPXTYR USA
CPXTYR USA, American Samoa, National Park of American Samoa, An over/under image with coral and the pristine sand beach on Ofu Island looking towards Sunuitao Peak and Piumafua Mountain

Boven water komen vele tropische vogels, alsook slangen, landschildpadden en spinnen. Maar het draait in dit paradijselijke park allemaal om de onderwaterwereld. De wateren in het park herbergen naast prachtige, kleurrijke, verschillend gevormde soorten koralen, bijna 900 verschillende soorten vis. Een kleine greep: dolfijnen, walvissen, verschillende soorten haaien, roggen, papegaaivissen, anemonen en murenen.

Naast wandelingen door de tropische vegetatie zijn zwemmen, snorkelen en diepzeeduiken de activiteiten die je hier onderneemt!

American Samoa Nationaal park is zeker een bezoekje waard mocht je dit kunnen doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *