Arches National Park

Arches National Park

Arches National Park Moab
Arches National Park Moab

Het Arches National Park ligt in het oosten van de staat Utah in Amerika en staat bekend om de vele natuurlijk gevormde bogen die het park herbergt; meer dan 2000 arches zijn hier te bezichtigen!

Het Arches National Park is sinds 1971 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 310 km2.

Bezienswaardigheden Arches National Park

Courthouse Towers Arches National Park

Bij de ingang van het park bevindt het bezoekerscentrum waar je allerlei informatie kunt krijgen over wandelroutes en andere activiteiten die je in het Arches National Park kunt doen. Park Avenue brengt je vervolgens na een anderhalve kilometer lange wandeling bij het Courthouse Towers Viewpoint. De rotsformatie die je hier kunt aanschouwen is adembenemend en dankt zijn naam aan de vergelijking met de skyline van een grote stad.

Activiteiten in Arches National Park

Delicate Arch in Arches National park

In het noordoosten van het Arches National Park ligt de meeste bezienswaardig boog: de Delicate Arch. Er ligt een grote parkeerplaats bij, van waaruit je een wandelpad van zo’n 2,5 kilometer volgt. De heenweg is een serieuze klimpartij in de brandende zon, maar het aanzicht van de vijftien meter hoge Delicate Arch is een beloning die zeer de moeite waard is!

Balanced Rock Trail

Een wandeling van zo’n halve kilometer brengt je naar een spectaculaire rotsformatie: op een soort van voetstuk balanceert een rotsblok van 3 miljoen kg. Een stukje voorbij de Balanced Rock ligt de Garden of Eden die vooral bij zonsop- en ondergang een waar kleurenspektakel biedt.

Devils Garden

De verharde parkweg door Arches National Park eindigt bij Devils Garden. Van hieruit beginnen diverse wandelroutes, waaronder de route naar de Landscape Arch; deze smalle boog is met negentig meter een van de langste natuurlijke bogen ter wereld. Een andere indrukwekkende route loopt naar Devils Garden. Tijdens deze hike zie je acht natuurlijke bogen. Deze wandeling vereist wel correct schoeisel; gladde rotsen en zanderige paden wisselen elkaar constant af!

[wzslider]

 

Arches National Park op de kaart;

[map type=”satellite” clouds=”1″] [pin center=”1″]arches national park, moab[/pin] [/map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *