Big Bend National Park

Het Big Bend National Park ligt in het zuidwesten van de staat Texas in Amerika en dankt zijn naam aan de grote bocht die de Rio Grande River (gelegen op de grens tussen Amerika en Mexico) daar precies maakt. Het park is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationaal Biosfeer Reservaat.
Het Big Bend Park werd in 1978 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 3.250 km2.

Bezienswaardigheden Big Bend National Park

basicplanet.com
basicplanet.com

Rio Grande River

De Rio Grande River vormt de gehele zuidgrens van het park en stroomt op drie plaatsen door diepe, spectaculaire canyons. De meest sensationele is de Santa Elena Canyon; 13 kilometer lang en 450 meter diep. De Mariscal Canyon is alleen te voet, voor de ervaren wandelaars, bereikbaar. De Boquillas Canyon is zeker ook een visite waard.

Activiteiten in Big Bend National Park

Chihuahuan Desert

Dit uitgestrekte woestijngebied herbergt meer dan 1200 plantensoorten, 450 verschillende soorten vogels, 75 zoogdieren en meer dan 50 reptielen. Een kleine greep uit de dieren die mogelijk te spotten zijn: bergleeuwen, beren (de zwarte beer is uitgestorven), coyotes, zwijnen en herten. Met zo’n diversiteit aan vogels is het Big Bend National Park een paradijs voor ornithologen.

Wandelen in Big Bend National Park

In het park zijn vele wandelroutes uitgezet, waarbij vooral de vulkanische Chisos Mountains geliefd zijn onder de hikers. De verschillende Visitor Centers hebben informatie over de te bewandelen routes. Geniet tijdens deze wandelingen van alle wildleven om je heen.

Te water

Er zijn diverse georganiseerde tochten die je over het water kunt maken. Onder leiding van een gids kom je veel te weten over de flora en fauna van het park. Maar voor wie op eigen houtje wil gaan kajakken of kanovaren, zijn er ook mogelijkheden tot alleen het huren van de uitrusting. Met je eigen boot het water op kan natuurlijk ook.

Kaart van Big Bend National Park

Hieronder staat de kaart van Big Bend National Park

[map zoom=”10″ type=”hybrid”] [pin]Big Bend National Park[/pin] [/map]

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *