Biscayne National Park bezienswaardigheden

Het Biscayne National Park, ten zuiden van Miami in de staat Florida in Amerika, bestaat voor 95% uit water en voor de rest uit een strook land en tientallen eilandjes in de Atlantische Oceaan. Het staat bekend als (onder)waterparadijs en in het park ligt een koraalgebied, dat het begin vormt van het op twee na grootste koraal ter wereld.

Het Biscayne National Park werd in 19780 gesticht en beslaat een oppervlakte van zo’n 700 km2.

Bezienswaardigheden Biscayne National Park

FloridaAdventure

Mangrovebossen

Op het stukje landstrook van een dikke 20 kilometer lang, liggen dichte mangrovebossen. Deze natuurlijke bescherming biedt een ideale omgeving voor vele vogels, vissen en andere dieren. Convoy Point is de belangrijkste plaats, waarvandaan verschillende boottochten, alsook snorkel – en duikexcursies beginnen.

Biscayne Bay National Park

Het heldere water van deze baai is overal tussen de een en vier meter diep. Deze ondiepte en het warme water, gecombineerd met waterstromingen van zoet en zout water, zorgen voor een optimale groeiomgeving voor koralen.

Er komen meer dan 200 verschillende vissoorten voor, waaronder: walvissen, dolfijnen, papegaaivissen, murenen, anemonen, koraalduivels, roggen en meer.

Activiteiten in Biscayne National Park bezienswaardigheden

Activiteiten Biscayne National Park

Naast een korte wandeling onder leiding van een gids staat alles in het teken van de watersportactiviteiten in dit park. Hieronder een staan een paar van de populairste ’things to do’ opgesomd:

Glasbodem boottocht

Een drie uur durende vaartrip waar je door de glazen bodem kunt genieten van de kleurrijke koralen, vissen en misschien wel schildpadden.

Snorkeltrips

Om het leven onder water ten volle mee te maken is een snorkeltrip een van de hoogtepunten: oog in ook met het tropische wildleven in het water.

Scuba duiktrips

Alleen bezitters van een duikbrevet kunnen hieraan deelnemen en zich letterlijk als een vis in het water voelen.

Kano- en kayak trips

Georganiseerde tochten voor zowel bezoekers met eigen uitrusting als gasten die materiaal willen huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *