Bryce Canyon National Park

Het Grand Canyon National Park ligt in het zuidwesten van de staat Utah in Amerika en staat bekend om zijn unieke rotsformaties. Het park bestaat uit een hoefijzervormige kloof waarvan de wanden uit verschillende lagen zand- en kalksteen bestaat. Als de zon daar op schijnt geeft dit prachtige kleurschakeringen.

Het Bryce Canyon National Park werd in 1928 opgericht en beslaat een oppervlakte van zo’n 145 km2.

Bezienswaardigheden Bryce Canyon National Park

Bryce canyonFairyland Point

Het eerste uitzichtpunt over de Canyon, net voor de parkingang. Hier begint de Fairyland Road naar de Fairyland Canyon, waar uitzichtpunten liggen over de Pink Cliffs, de rotsformatie Boat Mesa en de rotsformatie Sinking Ship (gelegen op 2.257 meter hoogte). De Fairyland Road is in de winter gesloten.

Fairyland Point is een van de bekendste plekken om een zonsondergang te bekijken in het Bryce Canyon National Park.

Activiteiten in Bryce Canyon National Park

Rainbow Point en Yovimpa Point

Aan het einde van de Rim Road (de hoofdweg langs de kloofrand) liggen de twee hoogste uitkijkpunten van het park: Rainbow Point en Yovimpa Point. Deze bieden prachtige vergezichten over zuidelijk Utah tot aan Arizona en bij helder weer zelfs uitzicht tot aan New Mexico.

Natural Bridge

Natural Bridge is een natuurlijke boog die door water, wind en ijs is gevormd en heeft een mooie diepe rode kleur. Deze 38 meter hoge boog is een van de mooiste bezienswaardigheden van Bryce Canyon National Park.

Inspiration Point en Bryce Point

Inspiration Point heeft een van de beste uitzichten op de Canyon en de rotsformatie Silent City. Bryce Point staat bekend om zijn spectaculaire zonsopgangen en is tevens een van de beginpunten van de Under-the-Rim Trail; een negen kilometer lange wandeling langs de rand van de Canyon.
Je kunt hier ook naar de kloofbodem afdalen via de Peek-A-Boo Loop Trail. Een zware wandeling van bijna 9 kilometer met een hoogteverschil van zo’n 475 meter.

 

Map

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *