Capitol Reef National Park bezienswaardigheden

Het Capitol Reef National Park, ten zuiden van Salt Lake City in de staat Utah in Amerika, bestaat eigenlijk uit twee delen. Het noordelijk deel is een woestijnlandschap met grote zandrotsformaties. Het zuidelijk deel van het park staat bekend om een 160 kilometer geplooide aardkorst.

Het park is vernoemd naar het beroemde Capitol Hill in Washington. Dit in verband met de zandstenen rotsen die aan koepels doen denken.

Het Capitol Reef National Park is in 1971 opgericht en beslaat een oppervlakte van zo’n 975 km2.

Bezienswaardigheden Capitol Reef National Park

Scenic Drive Capitol Reef National park

Capitol Reef National ParkBij het bezoekerscentrum van het Capitol Reef National Park begint een verharde weg: de Scenic Drive. Gedurende 13 kilometer rijd je langs roodgekleurde rotswanden, uitzichtpunten en startpunten van wandelroutes. Aan het einde van deze route kom je uit bij Capitol Gorge, waar je onder meer oude indiaanse rotsschilderingen kunt zien.

Activiteiten in Capitol Reef National Park bezienswaardigheden

Fremont River

Een vruchtbaar gebied langs de Fremont River bood mormonen de mogelijkheid een nederzetting op te richten waar zij landbouw bedreven. Hedendaags zijn er nog steeds uitgestrekte fruitboomgaarden te zien. De voormalige mormoonse nederzetting heeft de toepasselijk naam Fruita en biedt cultuurliefhebbers het aanzicht van mooi gerestaureerde historische gebouwen.

Cathedral Valley Loop

In dit woestijnachtige dal in het noordelijk deel van het Capitol Reef National Park staan grote zandrotsformaties, die doen denken aan kathedralen; vandaar de naam Cathedral Valley. Omdat de wegen onverhard zijn is dit deel alleen bereikbaar per auto, waarbij aangetekend, dat een vierwielaandrijving zeker geen overbodige luxe is! De route is 100 kilometer lang waar je echt één bent met de natuur en haar enorme uitgestrektheid.

Sunset Trail

Sunset Trail is een prachtige wandelroute van een goede kilometer lengte. Op het einde van de route kom je bij een panoramisch punt met schitterende, weidse uitzichten over het rotslandschap. Vooral bij zonsondergang biedt dit aanzicht een waar spektakel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *