Carlsbad Caverns National Park bezienswaardigheden

Het Carlsbad Caverns National Park is gelegen in de Guadalupe Mountains, in de staat New Mexico in Amerika en staat op de werelderfgoedlijst. Een derde van het park staat te boek als beschermd natuurgebied.

Het Carlsbad Caverns National Park is sinds 1930 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 190 km2.

Bezienswaardigheden Carlsbad Caverns National Park

Grottenstelsel

Carlsbad Cavern national parkCarlsbad Caverns is een van de grootste grottenstelsels van de wereld met inmiddels meer dan 100 ontdekte grotkamers, waaronder de Big Room: een van de grootste ondergrondse ruimtes ter wereld. In de grotten zijn veel wandelroutes aangelegd waar je kunt genieten van enorme stalagmieten en stalactieten die in de loop van miljoenen jaren gevormd zijn.

Activiteiten in Carlsbad Caverns National Park bezienswaardigheden

Bat Cave

Naast de Big Room is de Bat Cave de moeite van het vermelden waard. Jaarlijks leven er gedurende een aantal maanden wel 400.000 vleermuizen in deze grot. Wanneer het donker wordt verlaten de vleermuizen de grot op jacht naar voedsel. Dit is een waar spektakel om te zien en kan wel een half uur duren. De terugkeer tegen de ochtend is net zo spectaculair, als uit alle richtingen, vleermuizen met wel 40 kilometer per uur komen aanvliegen!

Afwisselend landschap

Ook boven de grond is er van alles te zien in het Carlsbad Caverns National Park. Ruig heuvelachtig landschap wordt afgewisseld met langgerekte woestijnvlaktes. Dit park is rijk aan dieren. Je vindt er onder andere de prairiewolf, de lynx, de poema, de vos en de wasbeer. Ook komen er in dit gebied veel reptielen en vogels voor.

Rattlesnake Springs

In Rattlesnake Springs ligt een natuurlijke waterbron : een prachtige oase midden in de woestijn. Door de vele vogels die hier vertoeven is het een ideale locatie voor ornithologen. Naast vogels komen er tevens veel reptielen voor, waarvan de ratelslang er een is. Maar dat was je waarschijnlijk al duidelijk uit de naam van deze plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *