Channel Islands National Park

Het Channel Islands National Park ligt in de staat Californië in Amerika, waar voor de kust, vijf, van de acht eilanden die er liggen, onderdeel van dit natuurgebied vormen. De eilanden die deel uitmaken van het park zijn San Miguel, Santa Rosa, Santa Cruz, Anacapa en Santa Barbara.
Channel Islands National Park
Het Channel Islands National Park is in 1930 gesticht en beslaat een oppervlakte van zo’n 1.000 km2, waarvan de helft uit water bestaat.

Bezienswaardigheden Channel Islands National Park

Zeldzaam

Een van de dieren die alleen op de Channel Islands voorkomt is de island fox, een zeldzaam soort vos. Verder zijn alle eilanden rijk aan vogels. In het water van het Channel Islands National Park heb je kans om dolfijnen en walvissen te spotten.

Activiteiten in Channel Islands National Park

San Miguel

San Miguel staat bekend om de grote zeeleeuwen- en zeehondenpopulatie aan de westkust, die alleen onder begeleiding bezocht mag worden. Verder is dit eiland erg geliefd onder archeologen: er worden nog regelmatig archeologische vondsten gedaan.

Santa Rosa

Dit eiland bestaat uit rotskusten en zandstranden en is ideaal voor de watersporters. Je kunt er surfen, kajakken, snorkelen, duiken en vissen. Net als op San Miguel worden op Santa Rosa ook veel archeologische vondsten gedaan, waaronder beenderen van vroegere bewoners tot wel 10.000 jaar terug.

Santa Cruz

Santa Cruz is het grootste eiland van de vijf; ruig landschap en bergketens met een diepe vallei ertussen. Er bevinden zich op dit eiland enorme zeegrotten en verder heeft Santa Cruz een enorme diversiteit aan flora met wel 600 verschillende plantensoorten.

Anacapa

De 12 meter hoge Arch Rock op Anacapa is hèt symbool van de Channel Islands. Dit eiland heeft hoge rotskusten, veel grotten en ‘natural bridges’ en herbergt de grootste kolonie zeemeeuwen ter wereld.

Santa Barbara

Dit is het kleinste van de vijf eilanden en is door vulkanische activiteit onder water ontstaan. Er komen landvogels voor die nergens anders ter wereld leven. De kust bestaat louter uit spectaculaire, steile rotskliffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *