Congaree National Park

Het Congaree National Park ligt in het midden van de staat South Carolina in Amerika, waar de laatste grote hardhoutbossen van de Verenigde Staten zich bevinden. Het park is vernoemd naar de vroegere Congaree indianen die er woonden.

De Congaree River die door het park loopt, stroomt gemiddeld wel 10 keer per jaar over, waardoor grote delen een moerasgebied vormen.

Het Congaree National Park is sinds 2003 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 90 km2.
Congaree National Park

Bezienswaardigheden Congaree National Park

Activiteiten in Congaree National Park

Boomsoorten

Een van de meest aparte boomsoorten is de Bald Cypress, die kort is maar een extreem brede onderzijde heeft door zijn wortelnetwerk. Het breedterecord tot nu toe ligt op een ontdekte Bald Cypress met een omtrek van 8,5 meter.

De hoogste boom die voorkomt kan wel 50 meter worden: de Loplolly Pine. Verder zie je in het park veel oude eiken en olmen staan.

Dieren

Dieren die in de (moeras)bossen leven zijn: lynxen, zwijnen, herten en coyotes. Daarnaast biedt het eiland aan de vogelliefhebbers meer dan 170 vogelsoorten. Ook komen er 60 verschillende reptiel soorten voor. Pas goed op voor spinnen en slangen die erg gedijen in deze vochtige omgeving. Verder is een insecten werend middel onmisbaar met de talrijke muggen en andere insecten.

Het grootste deel van het park is niet met de auto bereikbaar door de beschermde status van Wilderness Area en daarom erg geliefd bij ‘puur natuur’ wandelaars.

Wandelen in Congaree National Park

Door het park heen zijn verschillende wandelroutes aangelegd. Houd er rekening mee dat veel van de paden over water gaan door middel van allerlei soorten bruggen, waarbij de ene stabieler is dan de andere! De kans dat je rivierotters of bevers ziet is groot.

Kano- en kajakvaren

Met zoveel water is een tocht per kano of kajak ook een aanrader. Informeer van te voren wel naar de doorvaar mogelijkheden, want sommige stukken slibben, door planten, takken en omgevallen bomen, gemakkelijk dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *