Crater Lake National Park

Het Crater Lake National Park ligt in het midden van de staat Oregon in Amerika, en omvat de verwoeste vulkaan Mount Mazama met als centrale punt het kratermeer: Crater Lake met een diameter van maar liefst 8 kilometer.
Crater Lake National Park
Het Crater Lake National Park is in 1902 opgericht en beslaat een oppervlakte van zo’n 740 km2.

Bezienswaardigheden Crater Lake National Park

Het park bestaat qua boomgroei vooral uit coniferen en herbergt meer dan 50 zoogdieren en 150 vogels.

Activiteiten in Crater Lake National Park

Rim Drive Crater Lake National Park

De Rim Drive is de verharde hoofdweg die om het meer heen loopt. Aan deze hoofdader liggen alle trails die bewandeld kunnen worden. Daarnaast zijn er diverse uitkijkpunten die prachtige uitzichten geven over het Crater Lake. Een van de mooiste panoramische punten is Cloudcap Overlook, te bereiken via een zijweg van de Rim Drive. Op bijna 2.5 kilometer hoogte overzie je het hele park.

Wizard Island

Toen de vulkaan Mount Mazama instortte bleef er een krater achter, die zich vulde met gesmolten sneeuw en regenwater. Maar er bleef ook lava de krater instromen en daardoor is Wizard Island ontstaan. Het kegelvormige aanzicht van het eiland lijkt op een tovenaarshoed, vandaar de naam Wizard Island. In de zomermaanden kun je met een boot worden afgezet om twee korte trails op het eiland te bewandelen.

Activiteiten Crater Lake National Park

Wandelaars komen volop aan hun trekken: zoals je hierboven al kon lezen zijn er vele wandelroutes rondom het meer die vanaf de Rim Drive bereikbaar zijn.

Fietsen is toegestaan op de verharde wegen, maar door de hoogteverschillen op de route rondom het meer, vergt het de nodige inspanning.

In de zomermaanden mogen (alleen) duikers met een brevet het meer in, waar vele soorten vis zijn uitgezet in het verre verleden. Je moet van te voren wel een gratis vergunning aanvragen.

In de wintermaanden kun je in het Crater Lake National Park langlaufen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *