Cuyahoga Valley National Park

Het Cuyahoga Valley National Park ligt in het noordoosten van de staat Ohio in Amerika, waar de Cuyahoga River 90 mijl lang doorheen stroomt. De naam is door de Mohawk indianen aan de rivier gegeven en betekent ‘kronkelig”. Een terechte naam als je beseft dat er tussen begin- en eindpunt hemelsbreed maar 30 mijl liggen.
Cuyahoga Valley National Park
Het Cuyahoga Valley National Park is sinds 2000 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 130 km2.

Bezienswaardigheden Cuyahoga Valley National Park

De Cuyahoga River was een vroeger voor de indianen en later de kolonisten, een belangrijke transportader. De industriële en commerciële functie en ontwikkeling van het gebied is overgegaan in een hedendaagse recreatieve rol.

Activiteiten in Cuyahoga Valley National Park

Towpath Trail

Dit ‘jagerspad’ is de belangrijkste route door het park; je kunt veel natuur, cultuur en historie opsnuiven via deze weg. Er liggen veel wandelroutes die hiervandaan beginnen waar je te voet kunt genieten van het bosrijke gebied.

Cultuur en historie Cuyahoga Valley National Park

Er zijn genoeg historische gebouwen in het park, Zimmerman’s Tavern en Hell’s Half Acre zijn hier voorbeelden van. Het Frazee House is tegenwoordig een museum en is in de typische ‘Federal style’ gebouwd. Alexander’s Mill, de laatst overgebleven watermolen in de Cuyahoga Valley, gebouwd in 1855, is ook een bezoekje waard.

Natuur en Activiteiten

De vele fiets- en wandelpaden bieden de mogelijkheid het hele park op je gemak te bekijken. Er zijn ook verschillende, speciaal voor ruiters aangelegde, paden om dit per paard te doen.

Hier is de Beaver Marsh het vermelden waard, te bezoeken via een houten voetpad. Je treft er naast bevers ook dieren aan als eenden, muskusratten, schildpadden en kikkers en een grote diversiteit aan vissen en insecten.

Op veel plekken mag je een hengel uitgooien en in de wintermaanden kunnen wintersportliefhebbers in dit park schaatsen, sleeën, langlaufen en ijsvissen.

In het Cuyahoga Valley National Park zijn voor de golfliefhebbers ook diverse golf courses aangelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *