Death Valley National Park

Het Death Valley National Park ligt voor het grootste gedeelte in de staat Californië en voor een klein gedeelte in de staat Nevada, in Amerika. Het is de droogste en heetste plek in de Verenigde Staten en beslaat een groot woestijngebied met zoutvlaktes, zandduinen, rostformaties en canyons.

Het Death Valley National Park is sinds 1994 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 13.500 km2.

Bezienswaardigheden Death valley National Park

death valley badwaterHet park bestaat uit een vallei die omringd is door bergen en heeft zijn lugubere naam gekregen dankzij de goudkoorts in 1849. Goudzoekers die de vallei wilden doorkruisen raakten de weg kwijt en een deel van de groep verloor daarbij het leven.

Activiteiten in Death Valley National Park

Landschap

Variëteit is het sleutelwoord: van zandduinen (Badwater) en zoutvlaktes (Stovepipe Wells) tot grillige rotsformaties en van uitgestrekte woestijngebieden tot vulkanische kraters.

Verschillende uitkijkpunten, zoals Date’s View en Zabriskei Point, bieden adembenemende panoramische views over de vallei. Hoogste temperatuur ooit gemeten in het park: boven de 56 graden Celsius!

Canyon wandelroutes

Verschillende routes brengen je al wandelend langs spectaculaire canyons: Natural Bridge Canyon Trail, Desolation Canyon en Golden Canyon Trail. Neem op je tochten genoeg water, zonnebrand en beschermende kleren mee om weerstand te bieden aan de elementen.

Kraters

De Ubehebe Crater Trail biedt je de mogelijkheid om af te dalen in de Ubehebe krater of er omheen te wandelen. Ook de Little Hebe Crater Trail brengt je langs verschillende kraters, via korte maar pittige en steile passages.

Flora en fauna

Qua flora is er weinig beplanting dat kan leven in de ongekende droogte en hitte in dit gebied, maar voorbeelden van struiken die zich uitstekend hebben aangepast, zijn de creosoot- en mesquitestruik: met wortels tot wel 15 meter diep vinden deze planten altijd wel wat vocht om te overleven.

Ondanks het extreme klimaat leven er maar liefst 400 verschillende diersoorten, waaronder: dikhoornschapen, coyotes en eekhoorns, alsook reptielen als hagedissen en ratelslangen.

Kaart Death Valley National Park

[map zoom=”9″ type=”hybrid”] [pin center=”1″]death valley national park[/pin] [/map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *