Denali National Park

Het Denali National Park & Preserve ligt in de meest noordelijke staat van Amerika: Alaska. Hier bevindt zich de hoogste berg van Noord-Amerika de Denali (voorheen Mount McKinley genaamd) met de top op 6,194 meter.

Denali National Park & PreserveHet Denali National Park & Preserve is in 1917 opgericht onder de naam Mount McKinley National Park en beslaat een oppervlakte van zo’n 25.000 km2.

Bezienswaardigheden Denali National Park & Preserve

Begaanbaarheid

De Denali Park Road is de enige weg door het park en brengt je gedurende 150 kilometer langs diepe valleien en over hoge bergpassen. Echter, het grootste gedeelte van het park is niet toegankelijk met eigen auto; 25 kilometer na de ingang kun je alleen per bus verder het park in. Gelukkig rijden shuttlebussen kris kras door het park en komen met grote regelmaat langs de busstops.

Activiteiten in Denali National Park

Flora en fauna Denali National Park & Preserve

In het park komen veel naaldbomen voor in de zogenaamde taiga gebieden. Op de toendra’s vind je vooral laaggroei met struiken, planten en bloemen.

Wildlife watchers kunnen in dit park hun hart ophalen, er leven onder meer: grizzlyberen, zwarte beren, wolven, rendieren, elanden, vossen, lynxen, marters en bevers. Ook voor ornithologen is het Denali National Park & Preserve een grote trekpleister. Met genoeg geduld zoeft misschien de beroemde Golden Eagle wel voorbij.

Wandelen Denali National Park & Preserve

De populairste wandelroutes liggen bij de Savage River, waar picknicktafels en toiletten aanwezig zijn. In dit gebied lag vroeger een goudmijn; wie weet vind je nog een goudklompje!

Je kunt op eigen houtje de omgeving ontdekken, maar er zijn ook rangers beschikbaar die je kunnen begeleiden op de route.

Overige activiteiten

Fietsers kunnen de gehele Denali Park Road berijden. Voor bergsporters is een beklimming van de Denali een hele uitdaging, ook financieel: voor 200 dollar per persoon moet je 2 maanden van te voren je beklimming aanmelden.

In de wintermaanden is er voor wintersporters ook genoeg te beleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *