Dry Tortugas National Park

Het Dry Tortugas National Park ligt ten westen van Key West (Florida) in de Golf van Mexcio in Amerika en is een van de kleinste, meest afgelegen en minst bezochte parken van de Verenigde Staten. Het grootste gedeelte van het park bestaat uit water en mede door de afgelegen ligging heeft het een van de best gepreserveerde koraalriffen van Amerika.
Dry Tortugas National Park
Het Dry Tortugas National Park werd in 1992 tot nationaal park uitgeroepen en beslaat een oppervlakte van zo’n 260 km2.

Activiteiten in Dry Tortugas National Park

Bezienswaardigheden Dry Tortugas National Park

Het Dry Tortugas National Park bestaat uit zeven kleine eilandjes die alleen per boot of watervliegtuigje bereikbaar zijn.

Fort Jerfferson

Dit fort op het eiland Garden Key bestaat uit zestien miljoen bakstenen en was oorspronkelijk bedoeld om de zuidelijke kustlijn van Amerika te beschermen. Tegenwoordig kun je het fort als monument, op eigen houtje verkennen of georganiseerd bezoeken door deel te nemen aan een tour met een gids. Een wandeltocht over de grachtmuur biedt je mooie uitzichten over de Golf van Mexico.

Onder water

Onder water bevindt zich het derde grootste koraalrif ter wereld en kunnen veel wrakduiken ondernomen worden. Door de jaren heen zijn vele schepen in deze buurt vergaan en volgens de legenden liggen er genoeg piratenboten vol met gestolen schatten!

Naast scheepswrakken en schitterende koralen zit het water om de eilandjes vol met tropische vissen. Je kunt er duiken of snorkelen tussen haaien en roggen of vissen op tonijn en zeebaars.

Boven water

Vooral voor vogelliefhebbers is boven water ook genoeg te zien: de eilanden zijn een stopplaats voor de 300 soorten vogels die er elk jaar pauzeren op hun trektocht naar het zuiden. Je vindt er onder meer pelikanen, haviken, fregatvogels en haviken.

Op het eiland Bush Key bevinden zich gedurende een bepaalde periode in het jaar wel 100.000 visdiefjes. Edoch, neem een verrekijker mee: het eiland is voor de mens verboden toegang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *