Everglades National Park

Het Everglades National Park ligt in het zuidwesten van de staat Florida in Amerika en werd in 1979 door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. In 2010 ging men een stap verder: het gebied werd tot bedreigd werelderfgoed verklaard.
Everglades National Park
Het Everglades National Park werd in 1946 opgericht en beslaat een oppervlakte van zo’n 6.000 km2.

Activiteiten in Everglades National Park

Bezienswaardigheden Everglades National Park

Het park heeft de bijnaam River of Grass en dat is niet voor niks: veel van het park staat grote periodes van het jaar onder een ondiepe laag water, bedekt met planten en moerasgrassen.

Uniek en kwetsbaar ecosysteem

De brede, ondiepe rivier die er in het regenseizoen voor zorgt, dat grote delen van de Everglades onder water staan, zorgen in combinatie met een tropisch klimaat voor een ecosysteem dat een grote variëteit aan flora en fauna met zich meebrengt.

Grote mangrovenbossen herbergen broedplaatsen voor veel zeldzame vogels en bedreigde diersoorten als de Amerikaanse alligator en de Floridapanter bevolken (nog steeds) dit beschermde gebied.

Shark Valley

In het noorden van het park bevindt zich het Shark Valley Visitor Center waarvandaan een tram rijdt door het moerasgebied. Je zult vele alligators op de route zien, met centraal gelegen een uitkijktoren wat je de kans geeft weidse blik over de Everglades te werpen.

Florida Bay

op de bodem van deze baai, die een derde van het park in beslag neemt, groeien zeewieren waar veel vissen en schaaldieren bescherming in zoeken. Ook komen er verschillende soorten koraal voor.

Anhinga Trail

Deze populaire wandelroute dankt haar naam aan de slangehalsvogel, die ook wel snakebird of Anhinga wordt genoemd: een elegante vogel die na een visjacht met zijn vleugels wijd doodstil zittend, zijn verendek laat drogen.

Met de boot

De beste manier om het park te bezichtigen is per kano of kajak. Zo kun je op een veilige manier de vele alligators en andere dieren op je camera vastleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *