Gates of the Arctic National Park

Het Gates of the Arctic National Park ligt in het noorden van de staat Alaska, net boven de poolcirkel, in Amerika. Het is het op een na grootste, en meest noordelijk gelegen park van de Verenigde Staten.

Het Gates of the Arctic National Park werd in 1980 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van ruim 30.000 km2.

Bezienswaardigheden Gates of the Arctic National Park

Het park bestaat uit ruig, afwisselend landschap met diepe valleien, wilde rivieren, hoge bergen, gletsjers, bossen en toendra’s.

Activiteiten in Gates of the Arctic National Park

Bereikbaarheid Gates of the Arctic National Park

Gates of the Arctic National ParkHet Gates of the Arctic National Park heeft geen wegen, geen bezoekersfaciliteiten en biedt geen slaapgelegenheden. Het park is maar op één manier bereikbaar: per vliegtuig. Bezoekers zijn na de ‘dropping’ volledig op zichzelf aangewezen. Het is daarom raadzaam om van te voren een registratieformulier in te vullen bij de instanties, zodat er in ieder geval een overzicht is van wie, wanneer, het park in- en uitgaat.

Extreem weer

In de zomermaanden ligt de temperatuur in het zuiden rond de 18 graden, maar blijft het in het noorden rond het vriespunt. In de wintermaanden kan het kwik in de hoger gelegen gebieden tot 40 graden Celsius onder nul zakken. De kans dat het weer plots omslaat en vluchten daardoor uitgesteld worden, is altijd aanwezig. Daarom moet immer (meer dan!) genoeg proviand worden meegenomen.

Voor de avonturier

Omdat het park grotendeels uit desolate wildernis bestaat, zonder voorzieningen voor eten en onderdak, is het alleen voor de avontuurlijk ingestelde bezoekers een ideaal park om zich één te voelen met de ruige natuur.

Naast het maken van trektochten kun je eventueel met een kano of kajak de verschillende rivieren en meren bevaren.

Langlaufen en hondensleeën behoren in de wintermaanden tot de mogelijkheden.

Je kunt in dit park graseters als elanden, dunhoornschapen en kariboes treffen. Maar, let wel: Het park wordt onder meer ook bewoond door wolven en grizzlyberen. Be careful

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *