Grand Canyon National Park

Het Grand Canyon National Park ligt in de staat Arizona in Amerika en is een van de oudste maar ook bekendste nationale parken in de Verenigde Staten. Het park omvat de Grand Canyon dat als een van de zeven wereldwonderen van de natuur wordt beschouwd.

Het Grand Canyon National Park werd in 1919 opgericht en beslaat een oppervlakte van zo’n 4900 km2.

Bezienswaardigheden Grand Canyon National Park

Activiteiten in Grand Canyon National Park

Grand Canyon

De Grand Canyon is miljoenen jaren geleden ontstaan door verschuivingen van de aardkorst. Door alle jaren heen heeft de Colorado River de kloof verder uitgeslepen. De Grand Canyon is gemiddeld zo’n 1600 meter diep, 445 kilometer lang en heeft een breedte van tussen de 6 en 29 kilometer.
Het park wordt door de Canyon in een noordelijke helft (North Rim) en een zuidelijke helft (South Rim) ‘gesneden’. Je kunt de Grand Canyon bekijken vanaf vele uitkijkpunten aan zowel de North als South Rim. Het Grand Canyon Village is in de South Rim gelegen, waar het bezoekerscentrum vlakbij ligt. Hier kun je veel informatie over het park en de vele wandelroutes krijgen.

Hermit Road en Desert View Drive

Hermit Road is voor auto’s alleen in de winter open, in andere seizoenen kun je gebruik maken van gratis shuttlebussen. Het eerste uitzichtpunt aan de Hermit Road is Trailview Overlook, vanwaar je uitkijkt over de gehele canyon. Vanaf Hopi Point zie je een deel van de Colorado-rivier.

Desert View Drive (richting het oosten)

Aan deze route ligt het Grandview Point, een van de hoogste uitzichtpunten en een prachtige plek voor een zonsondergang. Verderop langs Desert View Drive ligt het Tusayan Museum, met restanten van een indiaanse nederzetting.

Afdalen in de Canyon

Ervaren en beoefende wandelaars kunnen afdalen in de Grand Canyon: vanaf de Bright Angel Trail en de South Kaibab Trail. Je kunt zelfs overnachten op de bodem van de Grand Canyon.

Grand Canyon National Park South Rim:

North rim:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *