Grand Teton National Park

Het Grand Teton National Park ligt ten zuiden van Yellowstone in de staat Wyoming in Amerika en is vernoemd naar Grand Teton, de hoogste berg van het park op 4197 meter.

Het Grand Teton National Park werd in 1950 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van ruim 1.250 km2.

Bezienswaardigheden Grand Teton National Park

De Grand Teton bergketen is onderdeel van de Rocky Mountains en heeft 12 toppen die boven de 3650 meter liggen.

Activiteiten in Grand Teton National Park

Highway 89

Deze weg snijdt het park van noord tot zuid, waar je gedurende 75 kilometer bij vele uitzichtpunten kunt stoppen om van adembenemende panorama’s te genieten. Blacktail Ponds Overlook is een van de beste spots voor een vergezicht over de bergtoppen van het Grand Teton gebergte.

Jackson Hole Valley

Deze vallei heeft een lengte van ruim 70 kilometer en is tussen de 10 en 20 kilometer breed. Door de beschermde wanden is het een ideale leefomgeving voor veel wilde dieren en vogels.

Grand Teton national Park

Jenny Lake

Dit meer is een populaire plek onder wandelaars, is volledig omringd door bossen en wordt beschouwd als een van de mooiste bergmeren van Amerika. Aan de zuidkant van het meer bevindt zich een eenvoudige camping waar tevens georganiseerde boottochten gemaakt kunnen worden.

Wilde beesten

De waterrijke omgeving biedt tal van dieren een prima habitat. In het park leven onder meer zwarte beren, grizzlyberen, elanden, herten, bizons coyotes, bevers, otters en pelikanen. De uitzichtpunten Antelope Flats Road en Moose-Wilson Road zijn goede spots om naar wildlife te speuren.

Activiteiten Grand Teton National Park

Wandelaars kunnen vooruit: de paden in het park hebben een totale lengte van meer dan 300 kilometer. Ook fietsers kunnen aan de bak, er zijn vele speciale routes voor uitgestippeld. Op verscheidene plaatsen kunnen tevens paarden worden gehuurd, net als kano’s en bootjes voor de watersporterliefhebbers. Voor hen behoort een dagje raften op de Snake River ook tot de mogelijkheden. In de wintermaanden ten slotte, kan volop geskied worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *