Great Basin National Park

Het Great Basin National Park ligt grotendeels in het oosten van de staat Nevada in Amerika, niet ver van de grens met Utah en is een van de minder bekende parken.

Het Great Basin National Park werd in 1986 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van ruim 300 km2.

Bezienswaardigheden Great Basin National Park

De naam Great Bassin betekent zoiets als ‘groot bekken’, waarmee wordt bedoeld dat het park, net als het bekken, zit ingesloten. Het Great Bassin is omringd door bergketens als de Sierra Nevada en de Rocky Mountains. Hierdoor kan het regenwater niet weglopen richting de oceaan, maar verzamelt zich in grondwaterbekkens. Dat geeft een grote variëteit aan flora en fauna.

Activiteiten in Great Basin National Park

Wheeler Peak Scenic Drive

Great Basin National ParkDit is een verharde weg van 19 kilometer lang die veel mooie uitzichten biedt over de bergen en valleien. Mather Overlook en Wheeler Peak Overlook zijn twee uitkijkpunten die zeer de moeite waard zijn. Deze route loopt op tot een hoogte van boven de 3.000 meter.

Lehman Caves

Onder begeleiding van een gids kun je deze druipsteengrot, met meerdere ruimtes, bezichtigen. Je kunt hier genieten van de vele vormen en formaties als stalagmieten, stalactieten en zuilen. Je moet bij binnenkomst wel een entreekaartje kopen.

Lexington Arch

Deze kalkstenen boog is de grootste in zijn soort in Amerika. Deze kun je alleen bereiken via een 20 kilometer lange, onverharde weg. De boog is 23 meter lang en biedt een schitterend aanzicht.

Flora en Fauna

Er is een boomsoort waar het Great Basin National Park bekendheid door geniet: de Pinus Longaeva, die wel een leeftijd van bijna 5000 jaar kan bereiken.

Van de bijna 75 zoogdieren die in het park leven zijn de poema, de grootoorkitvos, de rode lynx, de marmot en het hert slechts enkele voorbeelden. Verder zijn er bijna 240 vogelsoorten geteld, waaronder roofvogels als de arend en havik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *