Great Sand Dunes National Park

Het Great Sand Dunes National Park and Preserve ligt in het zuiden van de staat Colorado in Amerika. In dit park liggen de grootste zandduinen van Noord-Amerika.

Het Great Sand Dunes National Park and Preserve werd in 2000 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 175 km2.

Bezienswaardigheden Great Sand Dunes National Park and Preserve

Naast zandduinen bestaat het park uit bergen van de Sangre de Christo Mountains (behorend bij de Rocky Mountains), bergmeren, toendra’s en naaldbossen.

Activiteiten in Great Sand Dunes National Park

The Sand Dunes

great sanddunes national park and preserveDe zandduinen zijn ontstaan door de sterke westenwind die duizenden jaren lang zand uit de Rio Grande naar hier blies. Wandelpaden zijn er in de duinen natuurlijk niet, de toplaag vervormt steeds. De twee meest bekende duinen zijn:

The High Dune

Deze is het best bereikbaar, maar de klim naar de top (198 meter) is echt pittig. Vooral in de zomer wordt het er erg warm en verlies je veel vocht. Neem daarom altijd genoeg water mee. Het uitzicht ‘on top’, over de duinen en de bergen op de achtergrond, is bijzonder mooi.

The Star Dune

The Star Dune is de hoogste zandduin van Noord-Amerika met een hoogte van 229 meter. Door de hoogteverschillen tijdens de klim is de wandeling omhoog erg zwaar, maar binnen ongeveer twee uur ben je op de top.

Medano Creek

Medano Creek is een rivier van maar 16 kilometer lengte en ontstaat door smeltwater uit de bergen. In de maanden mei en april loopt de rivier vol en bereikt deze zijn breedste punt tot wel 400 meter. Veel bezoekers zoeken in die maanden verkoeling en plezier, maar in de zomermaanden droogt de Medano Creek weer volledig op.

Activiteiten pink Great Sand Dunes national park

Alles draait letterlijk om de duinen. Je kunt er opwandelen en vanaf sleeën of sandboarden. Er is in het park een camping, met toiletten en picknicktafels, die het hele jaar open is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *