Guadalupe Mountains National Park

Het Guadalupe Mountains National Park ligt in het westen van de staat Texas in Amerika, op de grens met New Mexico. Hieronder staande bezienswaardigheden van Guadalupe Mountains National Park. De top van de Guadalupe Mountains op 2.667 meter is het hoogste punt van Texas.
Guadalupe Mountains National Park
Het Guadalupe Mountains National Park werd in 1966 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 350 km2.

Bezienswaardigheden Guadalupe Mountains National Park
De 80 kilometer lange bergketen Guadalupe Mountains bestaat uit kalksteen en is miljoenen jaren geleden ontstaan. Het park biedt een uitgebreid netwerk van wandelroutes om ten volle van het natuurschoon te genieten.

Activiteiten in Guadalupe Mountains National Park

El Capitan

El Capitan is een van de grote bezienswaardigheden van het park. Het is een massief blok kalksteen van 300 meter hoog in een verder uitgestrekt, vlak gebied. Al naar gelang van de stand van de zon geeft El Capitan prachtige kleur schakelingen.

De McKittrick Canyon is een van de andere trekpleisters van het park. Deze 600 meter diepe kloof biedt een diversiteit aan begroeiing. De woestijngrond in de lage gebieden is een ideale leefomgeving voor allerlei soorten cactussen. Op het hoger gedeelte van de canyon is het vochtiger en koeler; er groeit hier een veelheid aan bomen, planten en bloemen.

De herfst is de populairste tijd van het jaar om deze canyon te bezoeken, wat komt door het schitterende kleurenpalet van het bladerdek.

Frijole Ranch History Museum

In het Guadalupe Mountains National Park liggen verschillende waterbronnen, waarvan er vijf liggen rondom de Frijole Ranch. Door de aanwezigheid van water heeft deze omgeving door de geschiedenis heen een grote aantrekkingskracht op mensen gehad; eerst op de indianen, later op blanke kolonisten. Die laatste bouwden hier in het midden van de 19de eeuw de Frijole Ranch. In 1966 werd de ranch verkocht aan de National Park Service en werd in 1992 volledig gerestaureerd.

Het doet nu dienst als museum waar je veel informatie kan vinden over de culturele historie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *