Haleakala National Park

Het Haleakala National Park ligt op het eiland Maui in de staat Hawaï in Amerika. Het park dankt haar naam aan het Hawaïaanse woord Haleakala wat ‘huis van de zon’ betekent. De halfgod Maui zou hier, volgens de overlevering, de zon gevangen houden om de dag langer te laten duren.

Het Haleakala National Park werd in 1960 een zelfstandig nationaal park en beslaat een oppervlakte van 118 km2.

Bezienswaardigheden Haleakala National Park

Shutterstock
Shutterstock
Het park bestaat eigenlijk uit twee delen: de Haleaka Crater en Kipahulu, dat tussen de vulkaan en de oceaan aan de kust ligt.

Activiteiten in Haleakala National Park

Haleaka Crater

De Haleaka Crater is eigenlijk geen krater, maar een vallei die door erosie van de slapende vulkaan ontstond en is 800 meter diep. De top van de Haleaka Crater ligt op 3.055 meter en is het hoogste punt van het eiland.

Je kunt via diverse paden vanaf de top de krater inwandelen: de Sliding Sands en Halemau’u trails zijn de meest populaire routes. Maar wees voorbereid op een zware klim uit de krater terug naar de top!

Kipahulu

Ontdekkingsreiziger Captain Cook zette hier in 1778 voet aan de bodem. Kipahulu is vooral bekend om de Oheo River en de vele meertjes, de Oheo Pools, die hieraan liggen. Boven de Oheo Pools liggen prachtige tropische regenwouden waar bamboe, mango’s en guava’s rijkelijk groeien.

In sommige meertjes is het toegestaan om te zwemmen, informeer bij het Kipahulu Visitor Center voor nadere bijzonderheden.

Activiteiten in Haleakala National Park

Naast de wandelroutes rondom de Haleaka Crater en de meertjes en de regenwoud omgeving van Kipahulu is het Haleakala National Park ook een paradijs voor sterrenkijkers. Het is een van de beste plekken om de sterrenhemel in zijn volle glorie te aanschouwen.

In de nabije winkeltjes zijn genoeg sterren- en verrekijkers te verkrijgen om in het diepe donker, het sterrenstelsel en de planeten nader te ‘onderzoeken’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *