Hawaii Volcanoes National Park

Het Hawaii Volcanoes National Park ligt in het zuiden op het eiland Hawaï in de staat Hawaï in Amerika en staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het Hawaii Volcanoes National Park werd in 1961 een zelfstandig nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 1.300 km2.

Bezienswaardigheden Hawaii Volcanoes National Park

Hawaii Volcanoes National ParkHet park herbergt een van de meest actieve vulkanen: de Kilauea, waar de erupties overigens niet heel heftig zijn.

Activiteiten in Hawaii Volcanoes National Park

Crater Rim Drive

De Crater Rim Drive is zo’n 17,5 kilometer lang en is een van de hoofdwegen van het park die je om de top van de Kilauea vulkaan leidt. Aan de route liggen vele uitzichtpunten: Kilauea Overlook en Kilauea Iki Overlook zijn een stop meer dan waard. Ook liggen er verschillende startpunten van wandelroutes aan deze weg. Een wandeling bij de Steaming Vents leidt je langs kleurrijke rotsformaties, waar grondwater over heet vulkanisch gesteente loopt. Dit veroorzaakt opstijgende stoom, waar de omgeving haar naam aan dankt, door de onmiddellijke verdamping van het water.

Chain of Craters Road

Dit is de andere hoofdader van het park en voert je langs verschillende kraters. Deze route is in het verleden regelmatig afgesloten geweest doordat lava de weg op stroomde. De wandelroute naar Pu‘u Loa Petroglyphs, die vanaf deze weg begint, laat je meer dan 23.000 petrogliefen zien die in de rotsen zijn gekrast.

‘Ola’a Forest

Het ‘Ola’a Forest is een apart gedeelte van het park en bestaat uit tropisch regenwoud dat door de vruchtbare vulkanische grond een keur aan flora en fauna biedt. Het ‘Ola’a Forest is omringd door hekwerk om bomen, planten en dieren te beschermen. Zorg voor goed schoeisel tijdens een wandeling in dit gebied in verband met de moerassen, natte en modderige ondergrond.

Accommodatie Hawaii volcanoes National Park

In het park liggen 2 campings. Bij de Kilauea Crater ligt het Volcano House Hotel met restaurant en snackbar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *