Hot Springs National Park

Het Hot Springs National Park ligt in de staat Arkansas in Amerika dicht bij de stad Hot Springs en de Ouachita Mountains en is het is het kleinste National park van de Verenigde Staten.

Het Hot Springs National Park werd in 1921 een zelfstandig nationaal park en beslaat een oppervlakte van 20 km2.

Bezienswaardigheden Hot Springs National Park

Hot Springs National ParkHet park herbergt vele warmwaterbronnen waar een genezende werking van uit zou gaan. De omgeving wordt gekenmerkt door bosrijke heuvels en dalen.

Activiteiten in Hot Springs National Park

Warmwaterbronnen

De werking van de Hot Springs ontstaat door regenwater dat door poreus gesteente de bodem insijpelt. Diep genoeg in de aarde wordt het water verwarmd en met kracht weer omhoog gedrukt. Door de opgaande snelheid blijft de warmte van het water grotendeels behouden en komt het boven met een gemiddelde temperatuur van 62 graden Celsius.

In het park zijn in totaal 47 van dergelijke bronnen.

Bathhouse Row

Aan de Central Avenue stonden vroeger acht van de grootste badhuizen op een rij, vandaar de naam Bathhouse Row. Inmiddels zijn zeven van de badhuizen gesloten en is alleen het Buckstaff Bathhouse nog in gebruik. Je kunt daar, tegen betaling van een entreekaartje, een natuurlijk warm bad van 38 graden Celsius nemen. Ook zijn er mogelijkheden voor diverse schoonheidsbehandelingen.

Landschap, flora en fauna

In de bosrijke omgeving komen veel boomsoorten voor, waaronder eiken, noten- en pijnbomen. Er komen verschillende vogels, reptielen en kleine zoogdieren voor zoals gordeldieren, nertsen en wezels.

De hoogste heuvel in het park is de Sugarloaf Mountain op 369 meter hoogte met op de top de 66 meter hoge Hot Springs Mountain Tower. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving.

Wandelroutes Hot Springs National Park

In het Hot Springs National Park zijn verschillende paden aangelegd voor wandelaars met een totale lengte van ruim 40 kilometer. Peak Trail, Sunset Trail en de Grande Promenade Trail bieden hikers genoeg tochten om de omgeving te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *