Isle Royale National Park

Het Isle Royale National Park ligt in de staat Michigan in Amerika en bestaat uit Isle Royale nog 450 eilandjes in het Lake Superior. Het park is alleen per boot of vliegtuig bereikbaar. Wellicht door de ‘lastige’ bereikbaarheid trekt dit park jaarlijks nog geen 20.000 bezoekers en is daarmee een van de minder bezochte parken in de Verenigde Staten.

Het Isle Royale National Park werd in 1940 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 2.200 km2.

Bezienswaardigheden Isle Royale National Park

Isle Royale National ParkVooral in de lente biedt het Lake Superior een bijzonder aanzien. Door een nevelige sluier dat het meer grotendeels bedekt, krijgt Lake Superior een mysterieus karakter.

Activiteiten in Isle Royale National Park

Isle Royale

Het overgrote gedeelte van dit eiland is als wildernisgebied aangewezen en heeft daardoor weinig voorzieningen, al zijn er genoeg eenvoudige campings en, alles bij elkaar, 265 kilometer aan wandelpaden.

Op het eiland ligt de Greenstone Ridge, een heuvelrug met diepe valleien. Dit gebied is omgeven met dichte bossen waar onder meer elanden, vossen, wolven, bevers en veel vogelsoorten voorkomen. Je kunt per kano, kajak of boot een mooie vaartocht om het eiland maken.

Rock Harbor

In deze haven in het oosten van Isle Royale ligt het Visitor Center en het hotel Rock Harbor Lodge & Marina met restaurant, snackbar en winkeltje. Je kunt hier een kajak, kano of motorboot huren. Verder kun je in het Visitor Center een gids nemen die je begeleidt op een georganiseerde wandeling over het eiland.

Windigo

In het westen van het park ligt de haven Windigo, waar ook een Visitor Center ligt. Hier worden tentoonstellingen gegeven over de vuurtorens en vele scheepswrakken die op en om de eilanden liggen.

Je kunt in dit haventje ook kajaks, kano’s en motorboten huren. In de enige winkel in Windigo zijn douches aanwezig en worden visvergunningen verleend. Rangers organiseren vanuit de haven verschillende wandeltochten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *