Kenai Fjords National Park bezienswaardigheden

Het Kenai Fjords National Park ligt in het zuiden van de staat Alaska in Amerika, op het schiereiland Kenai. In het park ligt het Harding Icefield en is met een oppervlakte van 777 km2 een van de grootste ijsvelden van de Verenigde Staten.

Het Kenai Fjords National Park werd in 1980 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 7.200 km2.

Bezienswaardigheden Kenai Fjords National Park

wikimedia
wikimedia
Het park bestaat vooral uit vele gletsjers, waar aan de kust vele fjorden en baaien worden omringd door ruige rotskliffen.

Activiteiten in Kenai Fjords National Park bezienswaardigheden

Exit Glacier

Harding Icefield is het startpunt van een gebied met 35 gletsjers, waarvan er een toegankelijk is voor bezoekers: de Exit Glacier, die bijna 5 kilometer lang is. Er zijn twee routes die naar de voet van de Exit Glacier lopen: de Main Trail en de Nature Trail. Van daaruit loop je via verschillende vervolgroutes de gletsjer op, totdat je uiteindelijk op 1.000 meter boven de voet van de gletsjer uitkomt. Hier heb je niet alleen een prachtig uitzicht over de gletsjer en omgeving, maar besef je ook de magnitude van de ijsvelden.

Per vliegtuig

Om de schoonheid van het park en de gigantische afmetingen van het Harding Icefield ten volle te beseffen, is een overview vanuit de lucht een van de beste manieren. Tijdens zo’n vlucht kun je daarnaast genieten van de vele gletsjers, baaien, fjorden en het berglandschap.

Kajak

Een tocht per kajak over het water is alleen voor de getrainde watersporters weggelegd. Er zijn veel gevaarlijke (onder)stromingen in de vele fjorden, die het water onbetrouwbaar maken. Voor kajakkers met minder ervaring zijn gidsen beschikbaar die je op een vaartocht kunnen begeleiden.

Dieren

Het Kenai Fjords National Park herbergt onder meer zwarte beren en sneeuwgeiten. Aan de kust leven talrijke watervogels, zeehonden en zeeleeuwen. Ook tref je in de wateren bultrugwalvissen, grijze walvissen en orka’s aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *