Kings Canyon nationaal park

Het Kings Canyon National Park ligt in de staat Californië in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada in Amerika. Samen met het Sequoia National Park wordt het door de National Park Service beheerd.
Kings Canyon National Park
Het Kings Canyon National Park werd in 1940 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 1.870 km2.

Bezienswaardigheden Kings Canyon National Park

In het park ligt een onaangetast, ruig gedeelte van de Sierra Nevada Mountains met pieken tot wel 4.000 meter hoog.

Activiteiten in Kings Canyon nationaal park

Uitzichtpunten Kings Canyon National Park

Op de route in het noordwesten van het park liggen diverse mooie uitzichtpunten. De Kings Canyon Overlook geeft uitzicht op de canyon van de High Sierra. De Redwood Mountain Overlook kijkt uit over het grootste sequoiabos ter wereld: Redwood Mountain Grove.

Verder zijn de Grizzly Falls Canyon View en Roaring River Falls mooie stops op de route om een wandeling te maken. Een wandeltocht naar de Mist Falls mag je niet missen: het is een van de grootste watervallen in het park.

Grant Grove Area

Hier ligt het hoogste punt van de Generals Highway op een hoogte van 2.330 meter. De Redwood Canyon biedt met zijn steile wanden bescherming aan de vele sequoiabomen die er groeien. De sequoiaboom is, qua volume, een van de grootste boomsoorten ter wereld.

In deze omgeving staat ook de General Grant Tree: de tweede grootste boom ter wereld met een lengte van 81,5 meter, een diameter van 8,8 meter en een leeftijd van 1.650 jaar.

Cedar Grove Area

In dit gebied ligt het dorpje Cedar Grove, waar veel bezoekersfaciliteiten aanwezig zijn. Cedar Grove ligt in Kings Canyon op een diepte van 2500 meter. Er is een korte wandelroute uitgestippeld, die naar de Roaring River Falls leidt, een luide waterval van 12 meter hoog. In dit gebied ligt ook de Zumwalt Meadow Trail, waar je de Kings River en bergachtige omgeving kunt aanschouwen.