Kobuk Valley National Park

Het Kobuk Valley National Park ligt in de staat Alaska in Amerika, 40 kilometer boven de noordpoolcirkel. Het park ligt tussen de Baird Mountains en de Waring Mountains ingesloten.

Het Kobuk Valley National Park werd in 1980 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van 7.085 km2. Met gemiddeld 3.500 bezoekers per jaar is dit het minst bezochte park van alle nationale parken.

Bezienswaardigheden Kobuk Valley National Park

Kobuk Valley National ParkHet park is een van de moeilijkste bereikbare parken in de Verenigde Staten, er lopen geen wegen en is alleen te voet, per hondenslee of door de lucht bereikbaar.

Activiteiten in Kobuk Valley National Park

Great Kobuk Sand Dunes

Dit is een van de 3 zandduinen die zo’n 10.000 jaar geleden zijn ontstaan door het vele zand dat onder de gletsjers lag. Toen die begonnen te smelten werd het zand door water en wind vervoerd. Omdat in het park nauwelijks begroeiing was en is, hadden de elementen vrij spel in hun transport van de vele miljarden zandkorrels. De Great Kobuk Sand Dunes hebben een oppervlakte van 65 km2.

De twee kleinere zandduinen heten Little Kobuk Sand Dunes en Hunt River Sand Dunes.

Kobuk River en dieren

Ten noorden van de duinen stroomt de Kobuk River over een afstand van 61 mijl door het park. Het Kobuk Valley National Park herbergt meer dan 30 verschillende soorten zoogdieren, waaronder grizzlyberen, bruine beren, lynxen, wolven en elanden.

Maar het park geniet vooral bekendheid door de aanwezigheid van grote hoeveelheden kariboes. Een kariboe is een soort hert dat vooral in het noordelijke deel van Noord-Amerika voorkomt. Op hun jaarlijkse migratietocht doorkruisen meer dan 450.000 kariboes het park.

(Geen) voorzieningen in Kobuk Valley National Park

Er zijn totaal geen voorzieningen in het park: geen wegen, geen wandelpaden en geen campings. Dit maakt het Kobuk Valley National Park daarom vooral geschikt voor de doorgewinterde, avontuurlijk ingestelde reiziger, die zich letterlijk alleen in de natuur thuis voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *