Lake Clark National Park

Het Lake Clark National Park ligt in de staat Alaska in Amerika en omvat een gedeelte van de bergketens de Alaska Range en de Aleutian Range. Er lopen bijna geen wegen naar en door het park en is het best door de lucht bereikbaar.

Lake Clark National ParkHet Lake Clark National Park werd in 1980 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 10.600 km2. Met gemiddeld 5.000 bezoekers per jaar is dit een van de minst bezochte parken van alle nationale parken.

Bezienswaardigheden Lake Clark National Park

Lake Clark National Park is een zeer onherbergzaam en ruig gebied, waar vele gletsjers, bergmeren en watervallen liggen. Het park wordt vooral bezocht door ervaren alpinisten, wandelsporters en avonturiers.

Activiteiten in Lake Clark National Park

Lake Clark

Dit meer, waar het park haar naam aan te danken heeft, is van adembenemende schoonheid, wat vooral door de helblauwe, turquoise kleur komt. Voor meer waterspektakel ligt aan de westkant van het park een bijna 200 kilometer lange kustlijn.

Wandelen in Lake Clark National Park

In het noordwesten van het park, bij het Telaquana Lake en het Turquoise Lake kunnen ervaren wandelaars nog relatief ‘gemakkelijk’ een wandeltocht maken. Er is namelijk één route uitgestippeld, met een wandelpad dat nog enigszins wordt onderhouden: de Tanalian Falls Trail, een tocht van 4 kilometer die bij Port Alsworth begint.

In het zuiden van het park kunnen alleen de zwaar getrainde wandelsporters zich aan een trektocht wagen. Moerassen, rivieren en vele hoogteverschillen maken het voor velen een onneembare vesting.

Andere activiteiten in Lake Clark National Park

Er zijn volop mogelijkheden tot kajakken, kanovaren en raften. Ook voor de vissers is het park een waar paradijs. Maar de meeste bezoekers die zich in het Lake Clark National Park wagen komen voor wildwatching. Van de vele diersoorten die in het park huisvesten komen onder andere voor: kariboes, elanden, dalschapen, sneeuwhoenders en eekhoorns. Ook komen, vooral in de lager geleden gebieden, veel grizzlyberen en bruine beren voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *