Lassen Volcanic National Park

Het Lassen Volcanic National Park ligt in het noordoosten van de staat Californië in Amerika en is bijna volledig door vulkanische activiteit gevormd.

Het Lassen Volcanic National Park werd in 1916 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van 430 km2.

Bezienswaardigheden Lassen Volcanic National Park

Lassen Volcanic National Park herbergt onder meer hoge bergtoppen, warmwaterbronnen en zwavel modderpoelen, maar ook 700 plantensoorten, 58 zoogdieren en bijna 200 verschillende soorten vogels.

Lassen Volcanic National Park

Lassen Peak

Lassen Peak is een van de grootste vulkanen ter wereld. De top ligt op 3,187 meter en is te voet te beklimmen. De wandeling naar de top is zwaar, maar eenmaal boven zul je snel genoeg gezien waarom je de ontberingen hebt willen doorstaan: het uitzicht over de Devastated Area (een groot verwoest gebied door de vulkaanuitbarstingen begin twintigste eeuw) is indrukwekkend.

Activiteiten in Lassen Volcanic National Park

Sulphur Works

Dit thermale gebied is goed bereikbaar vanuit het park, waarbij je langs kokende modderpoelen llopt, waar de zwaveldampen ongeremd uitstomen. Door het gebied heen stroomt de West Sulphur Creek. Het water van deze beek wordt dagelijks verwarmd door alle thermische activiteiten in dit gebied.

Bumpass Hell

Dit gebied ligt ook vol met kokende modderpoelen en stoomgaten. De naam is afgeleid van een kolonist die ernstig verbrand raakte toen hij in een van de kokende bronnen viel. Hier ligt ook de Big Boiler, een van de heetste bronnen ter wereld, waar temperaturen gemeten zijn van 161 graden Celsius!

Manzanita Lake

Via een kort wandelpad van 2,5 kilometer lengte, kun je in de buurt van het Manzanita Lake genieten van mooie spiegelingen van de Lassen Peak op de oppervlakte van het meer. Je kunt Manzanita Lake ook per kajak bevaren en verkennen.

Warner Valley

In het zuiden van het park ligt de Warner Valley, waar het tweede grootste thermale gebied van het park ligt: Devils Kitchen, met nog meer modderpoelen en kokende waterbronnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *