Mammoth Cave National Park

Het Mammoth Cave National Park ligt in het midden van de staat Kentucky in Amerika en omvat het grootste grottencomplex ter wereld. Het strekt zich onder de grond 630 kilometer uit.

Het Mammoth Cave National Park werd in 1941 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van 210 km2.

Bezienswaardigheden Mammoth Cave National Park

Naast het gigantische ondergrondse doolhof van grotten, ruimtes en doorgangen, herbergt het park bovengronds prachtige heuvelruggen met groene valleien.

Grotten Mammoth Cave National Park

Uiteraard zijn de grotten de grootste trekpleister van het park. Er zijn legio tours en rondleidingen te maken, waarbij elke tour zijn eigen figuurlijke hoogtepunten heeft, waaronder ondergrondse rivieren, salpetermijnen en veel historische plekken.

Activiteiten in Mammoth Cave National Park

Green River

De Green River doorkruist het park met een rustige stroomsnelheid van oost naar west en is daarom uitermate geschikt om lange kano- en kajaktochten over te maken. Dit kan ook op de Nolin River, die wat smaller is en nog rustiger stroomt. Op verschillende plekken kunnen vaartuigen gehuurd worden.

Wildlife Watching

In het park komen veel verschillende diersoorten voor, waaronder reptielen en amfibieën: salamanders, padden, kikkers, hagedissen, schildpadden en slangen. Onder de zoogdieren leven onder meer: vossen, wasberen, herten, eekhoorns, muskusratten, bevers en stinkdieren.

In de grotten komen diverse unieke dieren voor, waaronder de cavefish; een visje dat zich geheel heeft aangepast aan de omgeving om te kunnen gedijen in absolute duisternis. De cavefish heeft geen ogen maar doet alles op de tast.

Andere veel voorkomende grotbewoners zijn vleermuizen, kreeftjes en spinnen.

Activiteiten Mammoth Cave National Park

Naast kajakken en kanovaren op de Green River en Nolin River komen wandelaars ook aan hun trekken in het Mammoth Cave National Park. De vele grotwandelingen zijn hierboven al besproken. Bovengronds zijn drie gebieden waar vele wandelroutes zijn uitgestippeld: Visitor Center Area, ten noorden van de Green River en ten zuiden daarvan.

Op de meeste bovengrondse wandelpaden in dit park is het ook toegestaan om te paard op ontdekkingstocht te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *