Mesa Verde National Park

Het Mesa Verde National Park ligt in het zuidwesten van de staat Colorado in Amerika en staat bekend om zijn klifwoningen; huizen die door de vroegere bewoners, de indianen, zijn gebouwd in de wanden van ravijnen.

Het Mesa Verde National Park is sinds 1960 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 210 km2.

Bezienswaardigheden Mesa Verde

Cultuur Mesa Verde

Mesa Verde is Spaans voor ‘groene tafel’. In het Mesa Verde National Park draait alles om de woon- en levenswijze van Pueblo, de indianenstam die tot de dertiende eeuw in het park woonde. De vijf grote nederzettingen die zijn gebouwd in nissen en ravijnen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Activiteiten in Mesa Verde National Park

Chapin Mesa Museum

Op Chapin Mesa ligt het archeologisch museum waar je alles te weten komt over de cultuur en gebruiken van de Pueblo. Een film over de geschiedenis van Mesa Verde moet je niet missen! Vlak bij het museum begint de wandelroute naar Spruce Tree House.

Spruce Tree House

Spruce Tree House is de best bewaarde klifwoning van Mesa Verde. Spruce Tree House heeft maar liefst 130 kamers waar tot in de dertiende eeuw zo’n 75 mensen woonden. Spruce Tree House is gebouwd in een grote natuurlijke nis, beschermd tegen de elementen, waardoor het nog in zeer goede staat is. Van maart tot november kun je Spruce Tree House op eigen houtje bezoeken. In de overige maanden moet dit (gratis) onder leiding van een gids. Een tour onder begeleiding duurt ongeveer 45 minuten.

Cliff Palace Mesa Verde

Aan de parkweg ligt de tien kilometer lange Cliff Palace Loop. Deze route brengt je naar de populairste bestemming: Cliff Palace, het grootste bouwwerk van Mesa Verde. Je kunt Cliff Palace alleen bezoeken onder leiding van een gids. Een tour duurt ongeveer een uur en is een (in)spannende trip; je wandelt niet alleen, je klautert ook via touwladders van het ene niveau naar het andere.

Balcony House en Long house mogen ook niet ontbreken op de ‘must see list’!

Mesa verde National Park on map

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *