Mount Rainier National Park

Het Mount Rainier National Park ligt in de staat Washington in Amerika, met als letterlijke hoogtepunt de 4.392 meter hoge vulkaan de Mount Rainier.

Het Mount Rainier National Park werd in 1899 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 950 km2.

Bezienswaardigheden Mount Rainier National Park

Mount Rainier is de hoogste vulkaan in de Cascades (de bergketen die loopt van Californië naar Canada). Naast deze vulkaan vind je in het park gletsjers, hoge bergenpieken, dichtbegroeide bossen, toendra’s en bergweides.

Activiteiten in Mount Rainier National Park

Mount Rainier

mount rainier nationa parkDe vulkaan heeft twee overlappende kraters die zorgen voor warme lucht en stoom. Er zijn 20 gletsjers op de Mount Rainier waar allerlei stroompjes aan ontspringen. Alleen ervaren bergbeklimmers kunnen deze vulkaan bedwingen.

Longmire

Longmire is een museum in het zuidwesten van het park, waar je alles leert over de historie van het park. Ook is dit het startpunt voor verschillende wandelroutes, onder meer langs warmwaterbronnen of langs de Paradise River.

Paradise

Dit is het meest populaire gebied van het park en dankt haar naam aan de uitgestrekte weidevelden vol met kleurrijke bloemen en prachtige wandelroutes. De Myrtle Falls zijn een bezoek waard: van 22 meter stort het water van deze waterval naar beneden.

Dichtbij Paradise ligt het bosrijke gebied Ohanapecosh. Een bezoek aan de Box Canyon, een 55 meter diepe kloof, is in dit gebied de moeite waard. Verder brengt de Hot Springs Nature Trail je via een korte wandeling naar warmwaterbronnen.

Sunrise

Sunrise is voor de auto het hoogst begaanbare punt in het park. Op 1.950 meter heb je prachtig uitzicht op de Mount Rainier, Sunrise Lake en de Cascade Range. Verder bieden de met bloemen bezaaide weides een spectaculair aanzicht in de zomer.

Carbon River/Mowich Lake

De Carbon River is genoemd naar de vondst van steenkool en stroomt door gematigd regenwoud. Een van de grote bezienswaardigheden in dit gebied is het gletsjer bassin Mowich Lake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *