North Cascades National Park

thousandwonders.net
thousandwonders.net

Het North Cascades National Park ligt in de staat Washington in Amerika. En bestaat uit twee delen: de North Unit en de South Unit en zijn niet toegankelijk voor auto’s.

North Cascades National Park werd in 1968 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van 2.040 km2.

Bezienswaardigheden North Cascades National Park

Het gehele park bestaat uit hooggebergte, gelegen in het noordelijk deel van de Cascade Range op de grens met Canada en wordt het beste omschreven als ruig, onaangetast en ondoordringbaar. Kortom: pure wildernis.

Activiteiten in North Cascades National Park

Diablo Lake

In het Skagit Tour Center worden boottochten over het mooie Diablo Lake georganiseerd. Het meer heeft een prachtige turquoise kleur. Dit komt omdat het water afkomstig is van gletsjers, dat vol zit met bepaalde bezinksels (sedimenten genaamd), die kleur geven aan het water.

Wandelen en uitzicht North Cascades National Park

In de omgeving van Diablo Lake liggen vele wandelroutes, waaronder Diablo Lake Trail, Pyramid Lake Trail, Thunder Knob Trail en Thunder Creek Trail.

Een mooi uitzichtpunt is de Diablo Lake Overlook. Je hebt hier niet alleen een wijds panorama over Lake Diablo, maar ook over de Sourdough Mountain, de Davis Peak, de Colonial Peak en de Pyramid Peak.

Fauna

In de bosrijke omgeving van het park leven wolven, lynxen, elanden en veelvraten.
Zwarte beren komen erg veel voor in het park, grizzlyberen daarentegen worden bijna nooit gespot. Ook leven er talrijke vogelsoorten, amfibieën en reptielen.

Activiteiten in North Cascades National Park

  • Wandelaars kunnen naar hartenlust op pad: de wandelpaden in het park hebben in totaal een lengte van ruim 600 kilometer.
  • Fietsliefhebbers kunnen de North Cascades Highway en de Mount Baker Scenic Byway gebruiken, maar deze routes zijn door de vele hoogteverschillen geen makkelijke tochten. De fietspaden hebben een totale lengte van ruim 37 kilometer.
  • Watersportliefhebbers kunnen met kano’s en kajaks vaartochten maken over de vele bergmeren en rivieren. Het water is erg koud dus ervaring is vereist.

Kaart North Cascades National Park

Hieronder staat de uitgebreide kaart van  North Cascades National Park

[map zoom=”10″ type=”hybrid”] [pin center=”1″]North Cascades National Park[/pin] [/map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *