Olympic National Park

Olympic National Park

Het Olympic National Park ligt in het noordwesten van de staat Washington in Amerika, op het schiereiland Olympic Peninsula en staat al sinds begin jaren 80 van de vorige eeuw op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park heeft meerdere toegang mogelijkheden maar is aan de westkant volledig ‘begrensd’ door de Grote Oceaan.

Olympic National Park Bezienswaardigheden

Regenwouden

Olympic National Park bekende shotHet Olympic Park is eigenlijk drie parken in één. In de rivier dalen ligt, beschermd door bergketens, het regenwoud met een rijke flora en fauna. Bomen tot wel 100 meter hoog houden de laaggroei nat en donker, wat het karakteristieke beeld van een regenwoud compleet maakt.

Aan de Bogachiel River, Hoh River, Queets River of de Quinalt River is de kans groot dat je grizzly beren spot welke opzoek zijn naar Zalm.

Activiteiten in Olympic National Park

Olympic National Park Stranden

Het Olympic National Park herbergt vele rotsachtige, ongerepte stranden. Deze bieden prachtige wandelroutes, waar de zeearenden hoog boven je overvliegen, speurend naar prooi.

Bergen

Het bergachtige landschap wordt gevormd door de bergketen van de Olympic Mountains, met als hoogste punt de Mount Olympus op 2428 meter. In de wintermaanden is het Olympic National Park een geliefde bestemming voor skiërs, snowboarders en (berg)wandelaars.

Hurricane Ridge, niet ver van de Grote Oceaan, is dè spot voor een panoramisch uitzicht, en biedt een adembenemend vergezicht over de zee en het park.

Bekende plaatsen

Aberdeen is de plaats waar Curt Cobain opgroeide die, net als Pearl Jam en Jimi Hendrix doorbrak in Seattle, dat ten oosten van het park ligt. Vele parkgangers bezoeken een van de verscheidene houthakkers dorpen, waarvan Forks het bekendste dorp is. Dit toeristisch oord heeft vele hotels, campings, restaurants en barretjes.

Het Olympic Park biedt voor de outdoor reiziger gedurende het gehele jaar, tijdens elk seizoen, genoeg activiteiten en natuurschoon.

Per jaar verwelkomt het Olympic National Park 3 miljoen bezoekers.

Olympic National Park Kaart

Olympic National Park kaart

[wzslider]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *