Redwood National Park

Het Redwood National Park, in het noordwesten van de staat Californië in Amerika, is vooral bekend door de hoogste bomen ter wereld die er voorkomen. Torenhoge sequoia’s, die vallen onder de coniferen, gaan eindeloos de lucht in. Het park heeft een oppervlakte van ruim vijfhonderd km2.

Helaas is veel van het bos weggekapt tijdens de goudkoorts begin vorige eeuw.

Bezienswaardigheden Redwood National Park

De kust

Wikimedia
Wikimedia
De gehele westkant van het park grenst aan de Grote Oceaan en bijna langs de hele kust zijn wandelroutes uitgezet. Met een beetje geluk zie je tijdens je wandeling de walvissen en dolfijnen naar lucht happen en zeeleeuwen speels rondzwemmen. Zeearenden en Pelikanen maken het strandplaatje compleet.

De vele mammoetbomen die je aan de kust zult zien, herbergen een lange historie en kunnen wel 500 jaar oud zijn.

Activiteiten in Redwood National Park

Graslanden en prairies

De uitgestrekte graslanden en prairies doen je wegdromen in ruimte en bieden een overvloed aan plaatsen om je neer te vleien en van de rust te genieten. Of van een heerlijke picknick, waarbij je alleen ‘gestoord’ kunt worden door een grazende eland.

Dieren

Naast de vele bomen en planten is het Redwood National Park dus ook een uitstekend leefgebied voor dieren. Je hebt kans om oog in oog te staan met herten, rendieren, wasberen en zelfs zwarte beren. Ook voor vogels is dit park een waar paradijs.

Klamath River Overlook

Nabij de brug over de Klamath ligt de Klamath River Overlook. Op dit panoramische punt krijgen bezoekers van het park een prachtig uitzicht over de Klamath riviermonding en het park. Dit is tevens de perfecte spot om de migratie van de grijze walvissen te aanschouwen.

Het Redwood National Park is uitgeroepen tot een world heritage site, waarmee het park de verdiende beschermde status heeft gekregen.

Het park is voor eenieder gratis toegankelijk.

Redwood National Park Kaart

Kaart van Redwood National park
Redwood National Park kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *