Saguaro National Park

saguaro-national-park-east1-coloradoguyHet Saguaro National Park, in de staat Arizona in Amerika, ligt in de Sonora woestijn en bestaat eigenlijk uit 2 delen, waar de scheidslijn ligt bij de plaats Tucson. Het park dankt haar naam aan de saguaro, een enorme, meerarmige cactus, die veelvuldig in de Sonora woestijn voorkomt.

Het Saguaro National Park wordt sinds 1933 beschermd als nationaal monument en beslaat een oppervlakte van zo’n 370 km2.

Bezienswaardigheden Saguaro National Park

De saguaro cactus

Deze cactus is hèt symbool van de staat Arizona en is de grootste cactussoort ter wereld. Deze cactussen kunnen wel 15 meter hoog worden en een leeftijd van over 20 jaar bereiken. De beste tijd om de cactus vol in bloei te zien met prachtige witte bloemen, is in de periode mei en juni.

Activiteiten in Saguaro National Park

Veelzijdigheid aan dieren

Het Saguaro National Park biedt onderdak aan veel flaura, zoals coyotes, poema’s en zwarte beren. Onder de kleine roofdieren vind je de lynx, vos, fret, wasbeer, das en andere soorten stinkdieren. Ook aan vogels ontbreekt het niet, er schijnen zo’n 200 verschillende soorten rond te vliegen. Exotische dieren als slangen, vogelspinnen en schorpioenen komen ook voor.

Wandelen in Saguaro National Park

Het park heeft meer dan 250 kilometer aan wandelpaden. In het westelijke Tucson Mountain District kun je mooie wandeltochten maken in de Valley View Overlook Trail. In het oostelijke Rincon Mountain District zijn verscheidene wandelroutes, waaronder de Freeman Homstead Trail. De grootste en oudste Saguaro’s in het park vind je op de Cactus Forest Trail.

Wat kan je nog meer doen in Saguaro National Park

In het bezoekerscentrum Red Hills leer je alles over de Saguaro cactus en de levensomstandigheden in de Sonora woestijn. In de Signal Hill Picnic Area kunnen eeuwenoude rotstekeningen aanschouwd worden. Ook vind je hier verschillende aangewezen plaatsen waar je kunt genieten van een lekkere picknick.

In alle rust knabbelend aan een sandwich, met de geschiedenis getekend op de rotsen om je heen, is dit een onvergetelijke ervaring.

 Saguaro National Park Campings;

Hieronder een overzicht met de campings in Saguaro National Park

  • NPS camping

Saguaro National Park Kaart / Map

Een uitgebreide kaart van Saguaro National park kan je hier vinden:

[map type=”hybrid”] [pin center=”1″] Saguaro National Park[/pin] [/map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *