Sequoia National Park

Het Sequoia National Park, in het zuiden van de Sierra Nevada in Californië, wordt vaak in een adem genoemd met het Kings Canyon National Park. In het Sequoia National Park ligt de op een na hoogste berg van Amerika: de Mount Whitney, en heeft een hoogte van 4417 meter.

Het Sequoia National Park werd al in 1890 gesticht en is het op een na oudste park van Amerika. Het beslaat een oppervlakte van zo’n 1630 km2.

Bezienswaardigheden  Sequoia National Park

Mammoetbomen

Het Sequoia National Park is vooral bekend om de mammoetbomen, de sequoia’s die er groeien, die valt onder de familie der coniferen. Sequoia bomen groeien tot grote hoogte en behoren tot de langste Sequoia National Parken meest volumineuze boomsoorten op aarde.

Activiteiten in Sequoia National Park

Diversiteit in fauna

Ook qua dieren is het Sequoia National Park een hele beleving en herbergt vele dieren: vossen, zwarte beren, poema’s coyotes, poema’s, stinkdieren en herten. Boven de boomgrens leven weinig dieren meer door gebrek aan voedsel. Daarentegen zijn er daar uitgestrekte weilanden en meertjes te ontdekken, die ook het aanzien waard zijn.

Grotten Sequoia National Park

In het Sequoia National Park bevinden zich vele grotten die een ondergrondse tocht spectaculair, de moeite waard maken. De bekendste kalksteengrot is de Crystal Cave: prachtige rotsformaties, met veelgekleurde, marmeren stalactieten en stalagmieten.

Giant Forest

In dit reuzenbos staat de sequoia boom met het grootste volume ter wereld: de General Sherman Tree, met een volume van 1486 m3, 2200 jaar oud en 84 meter hoog. De Giant Forest huisvest tevens 4 van de 10 grootste bomen ter wereld.

Overige activiteiten Sequoia National Park

In dit park wordt uiteraard veel gewandeld, maar ook vissen en kamperen zijn favoriete activiteiten voor de vele bezoekers. Als laatste is het een aanbeveling om de omvang van een sequoia zelf te ‘ondervinden’: je kunt met je auto door de Tunnel Log. Een omgevallen, uitgeholde sequoia waar zelfs veen auto doorheen past.