Shenandoah National Park

Het Shenandoah National Park, in het westen van de staat Virginia in Amerika, ligt in de bergketen Blue Ridge Mountains. Ten westen van de bergketen kijk je uit over de Shenandoah Valley waar de Shenandoah River doorheen stroomt. Er loopt maar één weg door het park: de Skyline Drive.

Het Shenandoah National Park werd in 1935 gesticht en beslaat een oppervlakte van zo’n 800 km2.

Bezienswaardigheden Shenandoah National Park

Skyline Drive shenandoah

Shenandoah National ParkDe Skyline Drive is de enige weg die door het park loopt. 170 km asfalt loopt van noord naar zuid en verplicht je tot een maximum snelheid van 35 mijl per uur. Langs deze route liggen meer dan 70 panoramische stops, waar je van schitterende uitzichten over het park kunt genieten. In de herfst komt de route het best tot zijn recht, door de mooie herfstkleuren van de bladeren. Je komt veel herten tegen en, vooral in zomer, is er kans om een beer te spotten.

Activiteiten in Shenandoah National Park

Wandelen in Shenandoah National Park

Het Shenandoah National Park heeft wel 800 km aan wandelpaden. Aan de hand van verschillende kleuren worden routes voor je uitgestippeld. Een favoriet gedeelte van het park onder wandelaars is het Appalachian Trail. Deze wandelroute is door vrijwilligers afgebouwd in 1937 en wordt, voor een groot gedeelte, nog steeds door vrijwilligers onderhouden.

Watervallen

In het park kun je genieten van vele watervallen en rotsformaties. De Rose River Falls, Dark Hollow Falls, South River Falls en Overall Run Falls zijn hier voorbeelden van. Vooral de laatste is erg populair. Na een inspannende hike zie je het water van een kleine 30 meter naar beneden storten.

Outdoor activiteiten

Naast wandelen, kun je op verscheidende plekken kamperen. Verder zijn er voor paardrijfliefhebbers, 250 km speciaal aangelegde paden vrijgemaakt. Fietsen over de Skyline Drive is natuurlijk ook mogelijk. Met een speciale vergunning kun je zelfs aan hanggliding doen.

Kaart van Shenandoah National Park

Hieronder staat een kaart van het Shenandoah national Park

[map type=”hybrid”] [pin center=”1″]Shenandoah National Park[/pin] [/map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *