Theodore Roosevelt National Park

Het Theodore Roosevelt National Park, in het westen van de staat North Dakota in Amerika, bestaat eigenlijk uit verschillende gebieden. De North Unit met de hoofdingang bij Watford City en de South Unit met de hoofdingang bij Medora.

Theodore Roosevelt National ParkHet Theodore Roosevelt National Park werd in 1978 gesticht en beslaat een oppervlakte van zo’n 265 km2. Per jaar verwelkomt het park meer dan 650.000 bezoekers.

Bezienswaardigheden Theodore Roosevelt National Park

Medora

Dit stadje ademt nog de sfeer uit de westerntijd met zijn vele saloons. Ontstaan in 1883 bouwde oud-president Roosevelt als groot liefhebber van de ruige natuur er in in die tijd een grote ranch: de Maltese Cross Ranch. Ter ere van hem is er in de South Unit een museum gesticht waar je veel informatie vindt over zijn leven in die tijd op de ranch.

Activiteiten in Theodore Roosevelt National Park

Fauna

Het Theodore Roosevelt National Park herbergt veel wilde dieren, waaronder mustangs, bizons, elanden, herten, prairiehonden en bokken. Voor de birdwatchers onder ons zijn er maar liefst 186 soorten geteld waaronder steenarenden, kalkoenen, kraanvogels en hoornuilen.

Dingen die moet doen in Theodore roosevelt national park

  • Wandelen: er zijn ontelbare wandelroutes uitgestippeld die je langs canyons, kampeerplaatsen, uitkijkpunten, prachtige flora en fauna leiden
  • Dieren en vogels spotten: omdat het park heel ecologisch heel divers is komen alle dierenliefhebbers aan hun trekken hier
  • Kanovaren op de Missouri River: voor een meerdaagse kanotocht is de periode maart/april het meest geschikt
  • Paardrijden: op de meeste paden zijn ruiters toegestaan, waar in de South Unit een speciale camping voor is aangelegd
  • Sterren kijken: het park kent erg donkere nachten waardoor het de ideale locatie is om de heldere sterrenhemel te bekijken

Bezoekers van het Theodore Roosevelt National Park moeten er rekening mee houden dat er weinig voorzieningen in het park zijn. Winkels en tankstations bevinden zich in plaatsen in de buurt.

Kaart van Theodore Roosevelt National Park

Bekijk hieronder de kaart van Theodore roosevelt national park

[map zoom=”8″ type=”hybrid”] [pin center=”1″]Theodore Roosevelt National Park[/pin] [/map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *