Virgin Islands National Park

Het Virgin Islands National Park ligt op de Amerikaanse Maagdeneilanden in de Atlantische Oceaan, ten oosten van Puerto Rico. Het park bevindt zich grotendeels op de eilanden Saint John en Saint Thomas. Vooral voor waterliefhebbers is dit park een perfecte bestemming.

Het Virgin Islands National Park werd in 1956 gesticht en beslaat een oppervlakte van zo’n 60 km2. De Maagdeneilanden liggen ongeveer 1600 kilometer van het vasteland van de Verenigde Staten.

Bezienswaardigheden Virgin Islands National Park

Flora en Fauna

Virgin Islands National ParkHet Virgin Islands National Park heeft vele parelwitte, tropische stranden en beslaat veel overvloedig begroeide berglandschappen.
Er komen meer dan 800 verschillende bomen en planten in de tropische bossen voor: palmbomen, inheemse orchideeën, kapokbomen, guaiacum struiken en planten. In verschillende baaien liggen dichtbegroeide mangroven.
Naast de honderden vogels in het park leven er verschillende soorten vleermuizen. Ook herbergt het park veel soorten hagedissen, kikkers, schildpadden en slangen.

Activiteiten in Virgin Islands National Park

Wandelen Virgin Islands National Park

In het Virgin Islands National Park zijn meer dan 20 verschillende wandelroutes uitgezet. Van strandwandelingen of wandelroutes door vroegere suikerplantages tot pittige beklimmingen van een van de vele heuvels. Geniet tijdens deze excursies te voet, van de vele adembenemende uitzichten over de helblauwe Atlantische Oceaan.

Watersport Virgin Islands National Park

Onder water
Een groot gedeelte van het park ligt in de Atlantische Oceaan. Aan de kust liggen vele prachtige koraalriffen met een overvloed aan tropische vissen en planten. Om van het onderwaterleven te genieten kun je op verschillende plaatsen een snorkeluitrusting huren. Voor de meer ervaren liefhebbers zijn er mogelijkheden om ook te scuba duiken.
Boven water
Ook watersportliefhebbers òp het water kunnen naar hartenlust genieten. Huur een kano om de rust en stilte op het water tot je te nemen. Je kunt ook aan een georganiseerde zeiltocht meedoen. Een surfplank huren behoort tenslotte ook tot de mogelijkheden.

Kaart van Virgin Islands National Park

Virgin Islands National Park op de kaart.

[map zoom=”8″ type=”hybrid”] [pin] Virgin Islands National Park[/pin] [/map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *