Voyageurs National Park

Het Voyageurs National Park ligt in de staat Minnesota, in het noorden van Amerika op de grens met Canada. Het park bestaat voor het grootste gedeelte uit water met zijn meer dan 30 meren en 900 eilandjes.

Het Voyageurs National Park werd in 1975 gesticht en beslaat een oppervlakte van zo’n 880 km2. Het behoort tot een van de jongste parken in Amerika en werd in het verleden bewoond door verschillende indianenstammen.

Bezienswaardigheden Voyageurs National Park

Flora en Fauna Voyageurs National Park

credit: National Park Services
credit: National Park Services
De vele eilanden zijn restanten van het verschuiven van de aardkorst in de verre historie. De granieten rotsen waaruit de eilanden veelal bestaan, zijn door de jaren heen begroeid met vruchtbare mossen. Daardoor is een divers ecologisch leven ontstaan van planten en dieren. Op het gebied van flora groeien naast naaldbomen, veel berken en espen.Qua fauna biedt het park onderdak aan beren, bevers, eekhoorns, herten, sneeuwhazen en wolven. Ook herbergt het park een verscheidenheid aan vogels en zitten de wateren vol met vis.

Activiteiten in Voyageurs National Park

Wandelen in Voyageurs National Park

Ondanks dat het park vooral uit water bestaat, zijn er verschillende wandelpaden aangelegd die veelal alleen via het water bereikt kunnen worden. Op de paden zijn verschillende uitzichtpunten die een panoramische blik over de meertjes en eilandjes bieden. Overnachten kan op een van de daarvoor aangelegde kampeerplaatsen.
Varen
Met zoveel meertjes is het Voyageurs National Park het beste over het water te bezoeken en kun je op verschillende locaties kano’s en roeibootjes huren. Er zijn echter vele bezoekers die met eigen motorboten het water op gaan, wat de rust niet altijd ten goede komt.

Wintersport Voyageurs National Park

In de wintermaanden heb je de mogelijkheid om mooie wandeltochten over en langs de bevroren meren te maken met sneeuwschoen of skilatten. Deze kun je bij het Rainy Lake Visitor Centre huren. Op speciale daarvoor aangewezen plekken kun je ook met sneeuwscooters de schoonheid van het park aanschouwen.

Kaart van Voyageurs National Park

Hieronder een kaart van Voyageurs National Park

[map zoom=”8″ type=”hybrid”] [pin]Voyageurs National Park[/pin] [/map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *