Wind Cave National Park

wikimedia.org
wikimedia.org

Het Wind Cave National Park in het westen van de staat South Dakota in Amerika, ligt in het kleine gebergte de Black Hills. Het park bestaat uit een grottenstelsel van meer dan 190 km aan verkende gangen en is daarmee de vierde langste grot ter wereld.

Het Wind Cave National Park werd in 1903 opgericht door oud-president Thedore Roosevelt en beslaat een oppervlakte van zo’n 115 km2.

Bezienswaardigheden Wind Cave National Park

‘Fluitende’ grotten

Doordat de druk in de grotten vaak verandert, de zogenaamde wisselende atmosferische druk, ontstaan luchtstromen van en naar de grotten. Deze luchtstromen kunnen snelheden bereiken tot wel 80 kilometer per uur en veroorzaken een markant fluitend geluid. De grotten danken hun naam aan dit verschijnsel. In 1903 werd dit park de status van National Park toegedicht en werd daarmee de eerste grot in de wereld met die status.

Activiteiten in Wind Cave National Park

Dieren en planten

Wind Cave National ParkHet landschap bestaat vooral uit prairies en bossen waar een verscheidenheid aan dieren leeft. Je ontmoet hier prairiehonden, gaffelbokken, herten, antilopen, ratelslangen en vele soorten vogels. De 14 Amerikaanse bizons die begin vorige eeuw in het park werden uitgezet, hebben zich inmiddels voortgeplant tot een populatie van zo’n 350 bizons. Overnachten kan het hele jaar op de Elk Mountain Campground.

Grotwandelingen Wind Cave National Park

De grootste attractie in het Wind Cave National Park is natuurlijk het uitgebreide grottenstelsel. Er worden veel georganiseerde Cave Tours aangeboden: Garden of Eve Tour, Candlelight Cave Tour, Wild Cave Tour zijn slechts een greep uit het grote aantal ondergrondse wandelingen.

Maar ook boven de grond zijn mooie wandeltochten te maken. Met meer dan 50 kilometer aan wandelpaden kun je eigenlijk het hele park wel doorkruisen.

Jaarlijks trekt het park bijna een miljoen bezoekers.

Wind Cave National Park kaart

Hieronder staaat Wind Cave National Park op de kaart:

[map zoom=”10″ type=”hybrid”] [pin center=”1″]Wind Cave National Park[/pin] [/map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *